Altında Hedef Fiyat Çok Büyük! Düştükçe Altın Alın!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altında Hedef Fiyat Çok Büyük! Düştükçe Altın Alın!

Altında Hedef Fiyat Çok Büyük! Düştükçe Altın Alın!

Altınla ilgili çarpıcı bir analiz UBS'den geldi. Dünyanın önemli yatırım firmalarından UBS'nin yetkilisi altındaki geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu belirtti. Her geri çekilmede altının alım fırsatı olduğunu belirten yetkili altın fiyatlarının hedef fiyatlarının yukarılar olduğunu belirtti. Bakın ne hedef fiyat verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Altında Hedef Fiyat Çok Büyük! Düştükçe Altın Alın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel risklerin ve ticari savaş risklerinin artmasından sonra yatırımcıların favori yatırım aracı haline gelen altında fiyatlar zaman zaman geri çekiliyor. Bu geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu bir çok ekonomist ifade etti, ediyor.

UBS Küresel Servet Yönetimi’nde emtia, tahvil ve Döviz birimi yönetici Dominic Schnider, altın ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Bloomberg Television’da Bloomberg Markets: Asia programına katılan Schnider, altının son dönemdeki yükselişine ilişkin “Bence rallinin zirvesine ulaşmadık. Özellikle vadeli kontratlar kısmında spekülatif pozisyonlar çarpıcı bir şekilde arttı. Bu bir çok yatırımcının halihazırda pozisyonlandığını gösteriyor.” dedi.

“Bence altında bu noktadan herhangi bir çekilme alım fırsatı.” diyen Schnider, bankanın yıl sonu hedefinin 2020 yılı için ise 2,050 dolar seviyesinde bulunduğunu belirtti.

Schnider, sözlerini “Evet, altın kısa vadede bariz bir şekilde ticaret görüşmelerinden yön buluyor. Bizim beklentimiz büyük bir anlaşma çıkmayacağı ve vergilerin bir kısmının yine de artacağı yönünde.” dedi.

Schinder’e göre Fed, 2020 yılında birkaç kez faiz indirimine gidecek ve reel faizler negatif bölgeye geçecek.

Altın yatırımcısının uzun vade de kazanacağını belirten yetkili kısa süreli geri çekilmelerin endişe oluşturmaması gerektiğini ve imkanı olanların her geri çekilme de altın alabileceklerini ifade etti.

ALTIN

XAUUSD- 1935 Bölgesinden Tepki Geldi

Fed faiz kararı sonrası Ons Altında yaşanan gerileme 1935 destek bölgesiyle sınırlı kaldı. Bu bölgeden tepki alımlarıyla karşılaşan değerli madende tepki alımlarının güç kazanması halinde 1954 seviyesi ilk direnç bölgesi olarak izlenebilir. Bu bölge üstüne olası ataklarda ise daralan üçgen formasyonun üst bandı ve 1973 seviyesi sonraki direnç bölgeleri olarak ön plana çıkıyor.

Destekler: 1935-1915-1888

Dirençler: 1954-1973-1992

Altın

Altın fiyatlarında haftanın en önemli gelişmelerinden biri kuşkusuz FOMC toplantısıydı. Eylül ayı toplantısını gerçekleştiren FED faiz beklentilere paralel olarak faiz oranında değişikliğe gitmedi. Ardından basın toplantısında Fed Başkanı Powell; enflasyonun %2’ye ulaşana ve bu seviyenin üzerlerinde ılımlı bir seyir izleyene kadar faizlerin değişmeyeceğini belirtti.

Fed yetkilileri GSYİH artış oranlarına ilişkin uzun vadeli medyan tahminini %1.8’den %1.9’a yükseltti. Karar ve basın toplantısı ardından altın fiyatlarında volatilite oldukça arttı. İlk etapta yukarı yönlü bir hareket sonrasında fiyatlar kademeli aşağı yönlü hareketler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte içerisinde bulunduğumuz haftanın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlanan altında piyasalar gün içerisinde ABD’den gelecek olan ekonomik verileri takip edecek.

Bunların arasında TSİ 15:30’da gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi öne çıkıyor.

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1954.92 – 1976.03 – 1991.94 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1936.26 – 1922.19 – 1906.28 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Altın için uzun vadeli düşünenin karlı çıkacağı uzmanlar tarafından sürekli dile getiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP