Binlerce Ailenin Beklediği Haber Sonunda Geldi Zam Oranları Ne Olacak?

Binlerce Ailenin Beklediği Haber Sonunda Geldi Zam Oranları Ne Olacak?

Korona salgınından en çok etkilenen kesim aileler oldu. Geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin derdine devlet derman olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Binlerce Ailenin Beklediği Haber Sonunda Geldi Zam Oranları Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz dönemde ailelerin çeşitli faturalarını üstlenen devlet bu dönem çok farklı projelerin peşinde. Özellikle ailelerin temel ihtiyaç giderlerine ortak olmaya çalışan devlet kira, gıda yakacak alanlarında çok sık ödeme gerçekleştiriyor. Yeni bir kira ödeme paketinin onayının verildiği ilgililer tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre 1150 TL ödeme yapılmış olacak. 1150 TL’nin üzerindeki kira borçları ise vatandaşın sorumluluğu altında olacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca alınacak başvurunun E Devletten de yapılması için çalışmalar sürüyor. Yaşanılan yer vakıflara uzak ise ya da başka sebeplerden dolayı dışarı çıkamayan vatandaşlar için online başvuru mümkün olacak. Yazılı alınacak başvurular için şekil şartı aranmadı. Sadece istenen sorulara yanıt verilmesi yeterli olacak.

Barınma İhtiyaçları Temel İhtiyaçlardan Sayıldı

En düşük kira destek ödemesi 715 TL iken en yüksek ödeme 1150 TL olarak hesaplandı. Geçen haftalarda destek ödemelerine zam yapılması konusu tartışılıyordu. İlgililerden gelen açıklamaya göre kira destek ödemelerine de zam uygulanmasına kararı verildi. Artan giderlerin bu şekilde dengelenmesi planlanıyor. Başvuru şartlarının nasıl olacağı da vatandaşa izah edildi. Buna göre haneye kişi başı giren gelir 700 TL’den az ise kişiler başvuruda bulunabilecek. Gelirin kıstas alınmasına ek olarak yaşanan evin durumu da belirleyici olacak. Buna göre ev çok eskiyse ve yaşanılmayacak durumdaysa kira destek ödemesinden önce evin tadilat işlemleri ile uğraşılacak. Ardından kira destek ödemelerinin başvurusu değerlendirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP