DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kırsal Kesim için Teşvikler Devam Ediyor İşini Kurmayan Kalmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Kırsal Kesim için Teşvikler Devam Ediyor İşini Kurmayan Kalmayacak

Kırsal Kesim için Teşvikler Devam Ediyor İşini Kurmayan Kalmayacak

Devlet banaklar aracılığıyla vatandaşa destek olmaya devam ediyor. Bankalar aracılığı ile hazırlanan kredi kampanyası herkesin dikkatini çekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Kırsal Kesim için Teşvikler Devam Ediyor İşini Kurmayan Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre 84 ay vadeli kredi vermeye hazırlanan devlet 150 bin TL’ye varan kredi limitleriyle vatandaşları kırsal kesime yönlendiriyor. Devlet ekonomisi halihazırda tek bir yere kanalize olmuş durumda. Yaşanan bu durumu daha minimize etmek isteyen devlet vatandaşları kırsal alanlara yönlendiriyor. Özellikle tarım ve hayvancılığa ilgilinin çok düşük olması ülke ekonomisine de yansıyor. Bu durum pandemi gibi olağanüstü durumlarda para akışının olmamasına, üretimin durmasına, dışarıya bağımlı olmamasına sebep oluyor. Bu durumu bertaraf edebilmek adına devlet vatandaşlarını kırsal alanda kendi işlerini kurmak için krediler, hibe destekleri veriyor. Verilen kredi paketlerinden biri de 150 bin TL’lik bu paket oldu.

Proje Bazlı Kredi Verilecek

Devlet kredisinden yararlanmak için 18 yaşından büyük olunması gerekiyor. Daha önceden 15 yaşından büyük olunması şartın yeterli şartlardandı. Ancak bu kredi paketin verilecek kredi limiti oldukça fazla olduğunda yaşanacak bir olumsuzluğun önüne geçilmesi amaçlamıyor. Buna ek olarak hukuki olarak bir sonuç oluşacaksa bu 18 yaşındaki bireyin üzerinde oluşmalıdır ki hesap verebilsin ve haklara yararlanabilirsiniz. Buna ek olarak kişi işini tarım ve hayvancılık üzerine kurmalıdır. Bu bağlamında elinde proje olmayan vatandaşlara kredi verilmesi söz konusu olmayacak. Elinde hazır proje olmasa bile taslak halinde hayata geçirilmeye hazır bir proje varsa kredi ile hayata geçirecekse bunu yetkililerle paylaşması gerekir. Bu şartları sağlayan vatandaşların E devlet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP