DOLAR

32,3799

0.16%
EURO

34,9914

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
Türkiye’ye Dolar Yağacak! Çin’den Türkiye’ye Yapılan Yatırım Hacmi Dudak Uçuklattı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Türkiye’ye Dolar Yağacak! Çin’den Türkiye’ye Yapılan Yatırım Hacmi Dudak Uçuklattı!

Türkiye’ye Dolar Yağacak! Çin’den Türkiye’ye Yapılan Yatırım Hacmi Dudak Uçuklattı!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Çin'den Türkiye'ye yapılan yatırım hacmi dudak uçuklattı. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Türkiye’ye Dolar Yağacak! Çin’den Türkiye’ye Yapılan Yatırım Hacmi Dudak Uçuklattı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye yabancı enerji yatırımında dünya’nın en kalabalık ülkelerinden olan Çin’e yöneldi. Yabancı yatırımcılar için özel hazırlana enerji yatırım rehberinde artık Çince de bulunmaktadır. Ülke de (Türkiye) yapılmış olan yatırım hacminin 2021 senesine gelindiğin de 6 milyar dolar kadar büyük bir seviye’ye varılması amaçlanmaktadır.

Enerji Yatırım Rehberi!

Kuruluşlar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerini ve sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların fikirlerini de alarak doğal gaz, elektrik ve maden sektörleri için yabancı yatırımcılara yönelik ‘enerji yatırım rehberleri’ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlandı. Rehber şuan da dil ve muhteva olarak genişletilip, çoğaltılıyor.

Yatırım Rehberleri Dağıtıldı!

Elektrik sektörü için 2 bin, doğal gaz sektörü için 2 bin ve maden sektörü için bin tane Yatırm Rehberi basıldı ve basılan rehberler tüm yatırımcılara verildi. Rehberde yeni güncelleme ile birlikte Çince ve Arapca da yer alırken yatırım rehberlerinin yılda iki defa olmak üzere güncellenmesine karar verildi.

Amaç 6 Milyar Dolar!

İçerisin de bulunduğumuz yıl itibariyle Çin’in şuan da Türkiyeye yatırım meblagsı 2,8 milyar dolar civarında olduğu açıklandı. Fakat bu rakamın 2,8 milyar dolar civarında olduğu hedefleniyor. Konu ile ilgil açıklama yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; “Siyasi istikrar ve iyi yönetim madencilik alanındaki özel sektör yatırımlarının hareketlerini kolaylaştırdı. Türkiye, cazip fırsatlar sağlayan düzenleyici bir çerçeve oluşturmada kayda değer bir ilerleme sağlamıştır.

Türkiye, madencilik alanında daha fazla yatırım yapmak için kendi bölgesinde güvenli bir liman ve lider bir aktör olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. Yatırım rehberinde bulunmuş olan elektrik sektöründe Türkiye’nin 2033 yılına kadar toplam 30,2 milyar dolar tasarruf etmeyi amaçlıyor. Bu alanda 2023 yılına kadar yaklaşık 11 milyar dolar yatırım yapılmasını beklenmektedir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP