Devlet Desteklerinde Limit Arttı Bakanlığa Başvurular Yağmur Oldu

Devlet Desteklerinde Limit Arttı Bakanlığa Başvurular Yağmur Oldu

Devlet vatandaşlara geri ödemeli ve geri ödemesi olmak üzere iki farklı desteğin önünü açtı. Son yapılan düzenleme ise herkesi sevindirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Devlet Desteklerinde Limit Arttı Bakanlığa Başvurular Yağmur Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs kapsamında hayata geçirirken devlet desteklerinde gün geçtikçe yeni çalışmalara yapılıyor. Yapılan çalışmaların ilki vatandaşa verilecek destek ödemelerinin periyodik olarak devam etmesiydi. Bu sahada devlet inanılmaz ivme kazandı ve ülkenin bir ucundaki her vatandaşa periyodik olara destek ödemeleri verilmeye devam ediliyor. Hatta öyle bir noktaya gelindi ki evinden dışarıya çıkamayan vatandaşların evlerine destek ödemeleri götürülmeye başlandı. Bu bağlamda yaşanan iyileşmelerin ardından kredi limitlerinde de iyileşmeler yapıldı. Bu iyileşme kapsamında vatandaşın önüne iki farklı plan sunulmuş oldu. Buna göre belli bir kredi limiti için geri ödeme alınmazken belli bir kredi limiti için geri ödeme alınması kararlaştırıldı Karar doğrultunsa vatandaş istediğini seçmiş olacak.

Ödemeler Faizsiz Olacak

Devlet bu kapsamda geri ödemeli destek ödemeleri için belirlediği yeni limitleri açıladı. Buna göre 5 bin ila 10 bin TL arasında verilecek destek ödemsinin geri ödeme vadesi 36 aya kadar uzanacak. Pandemi dolayısıyla esnek vade seçenekleriyle işlem yapacak olan devlet bu ödemeleri faizli olarak da almamış olacak. Devlet bu proje sayesinde vatandaşa seçme hakkı tanırken ayrıca ihtiyaca binaen ödeme yapmaya da devam ediyor. Pandemi dolayısıyla verilen ödemelerin yeterli olmadığı fark eden devlet böyle bir girişimde bulunarak vatandaşın önünü aydınlatma çalışıyor. Bütçe sarsmadan da ödeme talep eden devlet zaman zaman yapılandırma sistemini ortaya koyarak vatandaşın kesesini daha da rahatlatmayı planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP