DOLAR

32,6058

0.35%
EURO

34,7950

0.05%
ALTIN(gr)

2.497,65

0,55%
BİST 100

%
3 Ay Sürecek Ödemelerin Başvurularında Şok Edici Detay

3 Ay Sürecek Ödemelerin Başvurularında Şok Edici Detay

Pandemi destek ödemesinin başlamasıyla beraber vatandaşın başvuru süreci hakkında kafası daha da karıştı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
3 Ay Sürecek Ödemelerin Başvurularında Şok Edici Detay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi destek ödemeler vatandaşın en çok sevdiği ve en çok talep ettiği ödemelerin başında geliyor. 3 ay süreyle ödenmesi planlanan destek ödemeleri hakkında verilen kararlar vatandaş için de sürpriz oluyor. Açıklamaya göre hem başvuru sürecinde hem de maddi açıdan destek ödemesinde ciddi değişiklikler yapıldı. Yapılan bu değişikliklerin vatandaş nezdinde sevinçle karşılandı ancak bazı noktalarda vatandaşın kafasında soru işaretleri de belirdi. Geçtiğimiz dönemlerde destek ödemelerinin hemen hemen tamamı E Devlet üzerinde yapılmıştı ve sistemin ciddi arızalar verdiği saptanmıştı. Bu saptamalar neticesinde devletin tekrara destek ödemelerinin başvurusunu nereden alacağı sorusu tam olarak netliğe kavuşmadı. Kaymakamlıkların ve belediyelerin başvuruları alma konusunda serbest olduğu bilinen bir gerçek. Ancak pandemiden dolayı sosyal mesafenin de korunması gerekiyor. Başvuruların başlamasına kısa bir zaman kala bu detayın da aydınlatılacağı umuluyor.

E Devletten Devam Edilecek

Diğer bir nokta ise pandemi destek ödemesine yapılan zamlar oldu. Yapılan zamlara göre daha önceden 1000 TL olarak ödenen ödemeler şimdi 1500 TL olarak ödenecek ve yapılan ödemelerin tamamı kayıt altına alınarak olası bir olumsuzlukta belge olarak vatandaşlara sunulmuş olacak. Vatandaşın da aldıkları ödemeleri kayıt altına almaları isteniyor. Bu bağlamda sistemin E Devlet üzerinde yürüyeceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Pandemi destek ödemelerini sadece gençler değil yaşlılar da aldığı için onarın kayıt alma durumlarının nasıl olacağı tartışmalı. Bundan dolayı E Devletin çok efektif bir sistem olduğu belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP