DOLAR

32,5308

-0.04%
EURO

35,0033

0.45%
ALTIN(gr)

2.435,52

0,52%
BİST 100

%
83 Bin Tl’lik Toplu Ödeme Yapılacak, Milyonlarca Vatandaş Yararlanabilecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • 83 Bin Tl’lik Toplu Ödeme Yapılacak, Milyonlarca Vatandaş Yararlanabilecek

83 Bin Tl’lik Toplu Ödeme Yapılacak, Milyonlarca Vatandaş Yararlanabilecek

Ülkemizde milyonlarca çalışanı alakadar eden toplu ödeme açıklaması sonunda yapıldı. Bu kapsamda pek çok çalışan erken emeklilik fırsatını yakalayabilecek, bu yıl emekli olan çalışanlara toplu olarak tam 83 bin Tl yatacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
83 Bin Tl’lik Toplu Ödeme Yapılacak, Milyonlarca Vatandaş Yararlanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bireysel emeklilik sistemine dahil olan tam 134 bin vatandaş 56 yaşını doldurmaları durumunda devletin sağladığı katkılar da dahil olmak üzere tüm birikimleri ile emekli olabiliyor. Bulunduğunuz yılın 9 ayında 18 bini aşkın vatandaş emekli olmaya hak kazandı, emekli olan vatandaşlara toplu 83 bin Tl değerinde ödeme gerçekleştirildi. Hürriyet gazetesi köşe yazarı Noyan Doğan konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Bireysel emeklilik olarak da anılan özel emeklilikte her zaman düşüncesi geleceğe dair bir yatırım olacağıdır. Geleceğin için yatırım yap, Ne kadar erken o kadar iyi gibi klişeler bu kapsamda sıkça duyulur. Bu klişelere cevap olarak da toplum genelde Paramız yetmiyor ki bir birikim yapalım gibi cevaplar verirler. Toplumdaki bireylerin farklılık gösteren bu davranışlarına karşı yapacak pek bir şeyde yoktu.

İşler Artık Tamamen Değişti

Ancak işler artık tamamen değişti, özel emeklilik sistemi için sistemde 10 yıl bulunmanız yani 56 yaş sınırını doldurmanız gerekiyor. Şartları tamamladıktan sonra devlet sizler için katkı ücretlerini yatırır, bu sayede daha kolay yatırım yapabilirsiniz. Yani yeni iş hayatına atılacak herkes, eğer erkek ise 60, kadın ise 58 yaşını doldurduğu zaman sosyal güvenlik sisteminde emekli olabilecek. BES yani bireysel emeklilik sistemi üzerinden emekli olanların sayısı 134 bin üzerinde, toplamda ödenen rakam ise 305 milyar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP