DOLAR

32,4297

0.16%
EURO

35,6373

0.53%
ALTIN(gr)

2.323,11

0,19%
BİST 100

%
Devlet Destek Ödemelerinde Değişiklik Yaptı Kimse Ne Yapacağını Bilemiyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet Destek Ödemelerinde Değişiklik Yaptı Kimse Ne Yapacağını Bilemiyor

Devlet Destek Ödemelerinde Değişiklik Yaptı Kimse Ne Yapacağını Bilemiyor

Geçtiğimiz dönemlerde devlet tek tip ödemeler yaparak ihtiyaçları karşılıyordu. Şimdi daha farklı bir yol izlemeye karar verdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Devlet Destek Ödemelerinde Değişiklik Yaptı Kimse Ne Yapacağını Bilemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre 752 TL ile 1625 TL arasında maaş öder gibi devlet desteği ödenecek. Vatandaşların mali durumlarına ek olarak diğer özellikleri de devreye girecek. Kadınlar, yaşlılar ve engelliler için çok fazla ödenek ayrıldığı ifade edildi. Kadınların eşlerinin vefat durumu, yetim-öksüz olmaları durumu gibi durumlar etkili olacak. Yaşlılar içinse 65 yaşından büyük olmak, maaş alıp almamak, evde bakım alıyorsa bakımın kimin yaptığı detaylı şekilde araştırılacak. Yeni dönemde tek tip ödeme verilmeyecek böylelikle kimin neye ihtiyacı varsa o meblağ ödenmiş olacak. Toplamda 3.4 milyon vatandaşa ödeme yapılması beklenirken pandeminin bu şekilde seyredeceği varsayıldığında sayının daha da artması bekleniyor.

En Çok Kadınlar İçin Ödenek Ayrıldı

Toplamda ayrılan ödenek de açıklandı. Buna göre yaklaşık 65 milyar TL ödenek ayrılmış oldu. Ekonomi verilerinin de inceleneceği belirtilirken bu veriler ışığında ödeneklere de zam yapılması bekleniyor. Yeni ödeme paketinde yapılacak olan ödemeler 65 yaş aylı, evde bakım ödeneği, engelli vatandaşlar için maaş ve evde bakım ödeneği, genel sağlık sigortası ile verilmesi planlanan ödeme,eşi vefat eden kadınlara bağlanması planlanan aylık, doğum parası, kız çocuklarının okuması için verilecek devlet destek ödeneği olarak açıklandı. Vatandaşların bu ödemelerden yararlanması için E Devlet üzerinde kendilerini ilgilendiren başlıkların altındaki formu doldurmaları gerekmektedir. Ayrıca kaymakamlıklar ve belediyelerde başvuru kabul etmektedir. Tüberküloz hastalığı olan vatandaşların ödeme alması için çalışmalar sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP