DOLAR

32,6361

0.39%
EURO

34,8752

0.15%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Başvuran Annelerin Tümüne Müjde Şarta Bakılmaksızın 10 Bin 747 TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Başvuran Annelerin Tümüne Müjde Şarta Bakılmaksızın 10 Bin 747 TL Ödeme Yapılacak

Başvuran Annelerin Tümüne Müjde Şarta Bakılmaksızın 10 Bin 747 TL Ödeme Yapılacak

Devlet anne ve çocukların maddi olarak sıkıntı yaşamaması için yeni ödeme paketlerini duyurdu. Her anne 10.747 TL ödeme alacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Başvuran Annelerin Tümüne Müjde Şarta Bakılmaksızın 10 Bin 747 TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş gücünde kadınların artırılması konusunda sıkı çalışan devlet maddi olarak da annelere kol kanat germeye devam ediyor. Farklı başlıklar ve durumlara göre ödemeleri gerçekleştiren devlet hem annenin iş gücüne katılımını sağlıyor hem de çocukların mağdur olmaması için çalışıyor. Yeni doğan bir bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olan ödemelere ise talep oldukça fazla. Ayrıca okul çağında olan çocuklar içinse yeni ödeme paketleri devreye sokulacak. Süt parası, doğum parası, bez parası, iş görmezlik ödeneği gibi ödemeler yeni dönemde zamlı şekilde annelere ödenecek. Enflasyon verilerinde beklenenden fazla açık olduğu taktirde bu açık diğer aylarda ödemelere yansıtılacak.

Çalışan Annelere Pozitif Ayrımcılık

Çalışan annelerin daha farklı destek ödemelerine ihtiyacı olduğu biliniyor. Özellikle kreş ya da bakıcı için yapılan ödemelere farklı formüller düşünülüyor. Bu sayede anneler gönül rahatlığı ile işe gidebilecekler. Çocuk doğduğu andan itibaren alınabilecek olan doğum parasında çocuk sayısının önemli olduğu ifade edildi. İlk çocuk için 300 TL ödeme yapılırken 3. Çocuk için 600 TL ödeme yapılacak. Bundan dolayı başvuru esnasında bunun belirtilmesi gerekiyor. Ödemeden faydalanmak isteyen annelerin 3 sene boyunca sigortalı şekilde çalışması gerekiyor. Aynı şekilde süt parası almak isteyen annelerin de sigortalı şekilde çalışması ve SGK üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Süt parası için ödenmesi beklenen tutar ise 202 TL olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP