DOLAR

32,5733

0.13%
EURO

34,9691

-0.19%
ALTIN(gr)

2.441,01

0,24%
BİST 100

%
Bendevi Palandöken: Bankalar dijital işlemlerden para almamalı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Bendevi Palandöken: Bankalar dijital işlemlerden para almamalı!

Bendevi Palandöken: Bankalar dijital işlemlerden para almamalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşlardan bankaların para almamasını istedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:29
Bendevi Palandöken: Bankalar dijital işlemlerden para almamalı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşların online bankacılık işlemlerinden para alınmamasını istedi. Bankaların bazılarının dijital işlemlerde para almadığını ve bazılarının bunu yapabiliyor ise diğerlerininde bunu yapmasını istedi.

Dijital bankacılık birkaç yıldır Türkiye’de yaygın olarak kullanılmaya başladı ve insanlar dijital bankacılık işlemlerinden alınan ücretleri ödemeden bazı bankalar ile bu işlemleri yapabiliyor.

Enpara, CEPTETEB gibi dijital bankacılık hizmetleri vatandaşlar için büyük bir kolaylık sunarken, eft ve havale ücreti alınmaması vatandaşların yararına oluyor.

Bu ücretlerin 9 TL’yi aştığı ve tutara bağlı olarak çok fazla olabildiğini belirten bankacılar, ücret alınmasının dijital bankacılık için bir kayıp olmadığını düşünüyorlar.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Dijital ortamdaki işlemler özendirilmeye çalışılsa da bunlardan da hizmet ücreti alınıyor. Üstelik bu kesintiler tüm bankalarda aynı değil. Kimi bankalar bazı işlemlerden ücret alırken kimisi almıyor. Bu ücretlere standart getirilmeli. Vatandaşların mağdur edilmemesi için, bazılarının yaptığı gibi tüm bankalar dijital ortamda vatandaşa kolaylık sağlamalı. Bankalar dijital ortamdaki işlemlerden ücret almamalı. Vatandaş dardayken bankalar gereğinden fazla karda olmamalı.” diye konuştu ve ücret alınmaması isteğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP