DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
650 TL Tüm Annelerin Hesabına Yatırılacak Tüm Anneler Yararlanabilecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • 650 TL Tüm Annelerin Hesabına Yatırılacak Tüm Anneler Yararlanabilecek

650 TL Tüm Annelerin Hesabına Yatırılacak Tüm Anneler Yararlanabilecek

Anne ve çocuk bakımına önem veren devlet anne ve çocuğun maddi durumuyla da ilgileniyor. Yeni ödeme paketinden her anne yararlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:30
650 TL Tüm Annelerin Hesabına Yatırılacak Tüm Anneler Yararlanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınların birçoğu istihdam alanına dahil edilmeye çalışılırken bazı kadınlar sisteme dahil olamayabiliyor. Evde bakım sağlayan anneler ya da çocuğu olan anneler en çok zorlanan kesimlerden. Sigortalı olunmadığı taktirde devletin sağladığı hakların büyük çoğunluğundan yararlanmak da mümkün olmuyor. Çalışan anneler maaş veya ek ödeme alırken emeklilik hakkı olan anneler ise emekli maaşıyla hayatlarını idame ettiriyor. Devlet bu duruma çözüm getirerek maddi desteği olmayan kadınlar için ödeme planı oluşturdu. Belli şartları sağlayan annelere 2 ayda bir 650 TL ödeme yapılacak. 43 farklı destek paketinin üzerinde çalışan devlet sırasıyla bu paketler hakkında bilgi vermeye devam ediyor.

Maaş Almayan Kadınlar Kapsama Dahil Edildi

Yapılan açıklamaya göre eşi vefat eden kadınlar için iki ayda bir ödeme yapılacak. Bu ödemler sosyal halkları olmayan kadınlara yönelik olacak. Kocası sigortalı olup kendilerinin sosyal güvencesi olmayan kadınları başvuru yapması gerekiyor. Başvuru şartlarından en temel olanı ölen eşin sosyal güvencesi olacak. Bunun haricinde kadın hiçbir şekilde hiçbir yerden ödeme almıyor olmalı. Buna emeklilik maaşları da dahil edildi. Başvuru formları bulunulan il ya da ilçenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından temin edilecek. Doldurulan formlar ve ödemelerin takibi yine formlar üzerinden devam edecek. Pandemi dolayısıyla iş bulmanın da zorlaştığı bu dönemde başvurularda aşırı yığılmanın söz konusu olacağı belirtiliyor. Bundan dolayı başvuru işlemlerinin ertelenmemesi tavsiye ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP