DOLAR

32,5156

-0.08%
EURO

34,9504

0.31%
ALTIN(gr)

2.434,07

0,47%
BİST 100

%
Maliye Bakan Yardımcısı Nebati’den Döviz Kuru ve Enflasyon Değerlendirmesi
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakan Yardımcısı Nebati’den Döviz Kuru ve Enflasyon Değerlendirmesi

Maliye Bakan Yardımcısı Nebati’den Döviz Kuru ve Enflasyon Değerlendirmesi

Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati yaz aylarında yaşanan ekonomik sürece ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara karşı açıklamada bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:30
Maliye Bakan Yardımcısı Nebati’den Döviz Kuru ve Enflasyon Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati katılmış olduğu bazı etkinlikler kapsamında yapmış olduğu konuşmasında döviz kuru değerlendirmesinde bulundu. Türkiye ekonomisine dair de açıklamalarda bulunan Nureddin Nebati konuşmasında Türkiye’nin geliştiğini ve vatandaşların mutlu olduğunu ifade etti.

EKONOMİ VE DÖVİZ KURU DEĞERLENDİRMESİ

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ekonomide yaşanan gelişmeleri ele aldığı konuşmasında Ağustos aylarında yaşanan sürece değindi. O dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Türkiye’nin zorlu bir süreç yaşadığını ancak bu sürecin vatandaşlarla beraber bertaraf edildiğini ifade etti.

3 ay gibi kısa bir süre içinde bu durumun tersine döndüğünü ifade eden Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı.

“Türkiye, yine bir operasyona muhatap kaldı ama yine unuttular bu operasyonu yapanlar, bu millet devletine, vatanına, bayrağına sahip çıkma konusunda hükümetin ortaya koymuş olduğu performansı da gözeterek, birlikte hareket etme becerisini çok iyi ortaya koyuyor. Daha o günlerde ‘dolar şuraya gelecek, dolar öyle bir noktaya gelecek ki gidin paralarınızı çekin, bankalarda para bırakmayın’ diyenler 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde sus pus halinde. Bugün geldiğimiz noktada stabil bir döviz, eksiye düşen bir enflasyon ve tarihin en çok rakamı yakaladığı cari fazlasının olduğu bir dönemdeyiz. Cari fazlamız var. Kasım ve aralık aylarının sonuçları açıklandığı zaman, çok daha iyi bir netice alacağımızdan, yeni yıla çok büyük bir umutla gireceğimizden emin olabilirsiniz. Çünkü her operasyon aslında bizi palazlandırdı. Bir vücut bir mikropla karşılaştığında bunu kendi olanakları ile atlatıyorsa, bu vücut çok güçlüdür.”

Ekonomi Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP