DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9761

-0.3%
ALTIN(gr)

2.323,88

0,20%
BİST 100

%
Yunanistan Aradığı İlgiyi Bulamadı !

Yunanistan Aradığı İlgiyi Bulamadı !

Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı duruşunu devam ettiren Yunanistan aradığı ilgiyi bulamadı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü doğalgaz çalışmaları sebebiyle gerilim yaşayan Yunanistan Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasını talep etti. Almanya iki ülke arasında arabulucu olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:30
Yunanistan Aradığı İlgiyi Bulamadı !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya gerilimin tırmandırılmaması yönünde görüşlerini belirtiyor. Her iki ülkenin bölgesel anlamda önemli olduğu bir gerçek. Ekonomik alanların paylaşımı ile ilgili çözüm bulunması için aracılığa devam edileceğini belirtti.

Atina bu konuda yalnız kalınca yönünü Güney Kıbrıs’a çevirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Türkiye’nin sondaj çalışmalarına tepkisiz kalınmasına şaşkınlığını dile getirdi. AB’nin yaptırım kararları almasını “mutlak bir zorunluluk” olarak tanımladı.Bakan “Yunanistan AB’nin dayanışmasını bekliyor” şeklinde konuştu.

Almanya , dün yaptığı bir açıklamada, Fransa’nın Yunanistan’a destek amacıyla bölgeye savaş gemisi göndermesini eleştirmişti.

Bu davranışların gerilimi tırmandırmaktan başka bir işe yaramadığı ve çözüm yollarının kapanmasına olanak verdiği belirtildi. Akdeniz’de tansiyonun düşürülmesi için Türkiye’nin girişimde bulunmadığını belirten Yunanistan bir yaptırım listesi hazırlanmasını istedi. Ancak Alman yetkililer bu durumla ilgili bekleyerek gidişi görmenin yararlı olacağını belirterek arabuluculuk görevlerini devam ettireceklerini söyledi.

Avrupa Birliği üyesi Yunanistan diğer ülkelerden istediği desteği yine alamamış oldu. AB Dışişleri Konseyi, “ AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine önem veriyoruz. Bizim tek amacımız son yıllarda zayıflayan Türkiye-AB ilişkilerini güçlendirerek devam ettirmek” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP