DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.493,94

0,40%
BİST 100

%
Bankalar sadece 5 gün içerisinde 25 milyar TL kredi verdi

Bankalar sadece 5 gün içerisinde 25 milyar TL kredi verdi

Bankalar, son 5 işgünü içerisinde 25 milyar lira kredi verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:30
Bankalar sadece 5 gün içerisinde 25 milyar TL kredi verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de kredi faizleri yüksek. Kredi faizlerinin yükselmesinden sonra vatandaşlar konut ve taşıt kredisi çekmek konusunda tereddüte düştüler.

Vatandaşlar, ev ve araba almak için kredi çekerken geri ödemesi 2 kat fazla olmasından dolayı kredi çekmek istemiyor.

Vatandaşlar kredi faizlerinin düşürülmesi ve normal kredi faiz seviyelerine tekrar indirilmesini istiyor.

Kredi çeken vatandaş sayısı yerel medyaya göre son 5 işgününde 25 milyar liralık kredi kullanıldı. Bankalar vatandaşa kredi üzerine kredi vermeye çalışırken, yüksek faizli kredi vermek isteyen bankalar zaman zaman vatandaşların tepkisi ile de karşı karşıya kaldı.

Reklama değil, faizlerin düşürülmesine odaklanmaları gerektiğini düşündüğünü söyleyen vatandaşlar, kredi faizlerinin düşürülmemesi durumunda kredi kullanımının gelecekte daha düşük seviyeleri görebilecek olduğunu belirtti. İhtiyaç kredisi faizinde %2.49 oranları görülürken, bu oranların çok yüksek olduğu belirtiliyor.

Vatandaşlar kredi çekmek istemiyor

Bir zamanlar kredi faizlerinin çok düşük olduğunu ve sürekli kredi çekme talebi olduğunu hatırlatan ekonomistler, bu dönemde kredi döneminin kapandığını, yerini kart kullanımına bıraktığını belirtti. Ekonomistlere göre mevcut ekonomik ortam kredi faizlerinin düşürülmesi için iyi değil ve kısa vadede kredi faizlerinin düşmesi beklenmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP