Yatırımcı Doları Takipte Uyarılar Gelmeye Devam Ediyor

Yatırımcı Doları Takipte Uyarılar Gelmeye Devam Ediyor

Küresel piyasadaki dalgalı durum şüphesiz doları da etkiliyor. Özellikle Trump’ın zorla koltuğu bırakması ondan önce Çin ile yaşanan gerginlik doları daha da dalgalı bir hale getirdi. Yatırımcılara ise uyarı uzmanlardan geldi. Buna göre Trump olası gerilimi sürdürmediği sürece dolar eski dengeye kolaylıkla gelebilir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Yatırımcı Doları Takipte Uyarılar Gelmeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brexit ve Biden Dolar Üzerinde Belirleyici

Brexit müzakerelerinin varlığı yabancı yatırımcılar kadar Türk yatırımcıları da etkiliyor. Uzlaşması zor olan bir ayrıma gidildiği belirtilen Brexit görüşmeleri doları düşürebilir. Burada tarafları diplomatik dili de çok önemli. Özellikle ABD kanadından gelecek sert bir söyleme karşı yapılacak sert bir hamle doları yükseltebilir. Ancak ABD’nin atağı sonuçsuz kaladabilir. Böyle bir durumda doların düşme eğilimi gösterebileceği açıklanan bilgiler arasında. Brexit’te olumsuz bir hava esmemesi ve Biden’ın atıfta bulunduğu teşvik paketi gündeme gelirse doların yatırımcıya kazandıracağı belirtiliyor. Ancak diğer türlü sadece dolar değil para ve maden piyasası bundan olumsuz etkilenecek.

Türk yatırımcılar dış siyaseti takip etmenin yanı sıra Merkez Bankası ve beraberinde Avrupa Konseyi, FED gibi kurumları da takip ediyor. Son gelişmelerden sonra Merkez Bankası nezdinde Türkiye’ye yaptırım uygulanması fikri Türk Lirasını stres altında bıraktı. Türk lirasının bu durumu elbette dolar üzerinde yansıma bularak yükselmesine sebep oldu. Bu aşamada gözler Merkez Bankasına çevrildi. Merkez Bankasının alacağı faiz kararıyla Türk yatırımcılarla beraber Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenleri de memnun edecek. Anlık olarak doların takip edilmesi gerekiyor ve bu takip muhakkak İstanbul Borsası verileriyle olmalıdır. Doların güne nasıl başladığı kadar günü nasıl kapattığı da önemlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP