İki Bomba Destek Ödemesi İçin Geri Sayım Bitti Herkes Ekranlara Kilitlendi

İki Bomba Destek Ödemesi İçin Geri Sayım Bitti Herkes Ekranlara Kilitlendi

Devlet vatandaşların tamamına ödeme yapmaya devam ediyor. Toplumun her kesimine hizmet götüren devlet yeni açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
İki Bomba Destek Ödemesi İçin Geri Sayım Bitti Herkes Ekranlara Kilitlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki farklı destek ödemesi için açıklamalarda bulunan devlet toplumun iki u. Kesimi için ödeme yapılacak. Bunlardan ilki yaşlılık aylığı diğeri de muhtaçlık maaşı olarak açıklandı. Yaşlılık aylığı için kriterler daha sıkı belirlenirken muhtaçlık aylığını ihtiyacını olan herkesin alması bekleniyor. Bu iki ödemeden milyonlarca vatandaşın yararlanacağı konuşuluyor. Geçtiğimiz haftalarca memurlar için toplu görüşme yapılırken belli zam oranları konuşulmuştu. Bu zam oranlarında mutabık kalındı ve maaşlara yansıyan zamlar devlet destek ödemelerine de yansıtılmış oldu. Bu bağlamda yaşlılık aylığı 637 TL olurken muhtaçlık aylığı 672 TL oldu. Her iki ödemden aynı anda yararlanmak mümkün olmayacak. Ancak ihtiyacı olan vatandaş iki ödemeden birinden muhakkak yararlanmış olacak.

Ödemeler Sayesinde Kimse Açıkta Kalmayacak

Muhtaçlık aylığından yararlanmak için seçenekler oldukça esnek bırakıldı. Buna göre başvuruda bulunan vatandaş ile varsa eşinin maaşının toplamı 1401 TL’nin altında ise kişiler başvuruda bulunabilir. Buna ek olarak eve giren gelirin kişi başı değeri 701 TL ve altı ise yine başvuru yapma hakkı doğmuş oluyor. Buna ek olarak kişiler yüzde 40 engelli ise ya da anne ve babasını kaybetmiş çocuklar ise bu iki kategoride muhtaçlık aylığı için başvuru yapabilir. Yaşlılık aylığı için aranan şartlardan en önemlisi kişilerin 65 yaş ve üzeri olması gerekliliği. Buna ek olarak yaşlılık aylığı alacak olan vatandaşların emekli maaşı dahil hiç maaş almaması gereklidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP