DOLAR

32,5503

0.22%
EURO

34,8073

0.06%
ALTIN(gr)

2.488,73

0,20%
BİST 100

%
İşsize, Kadına, Dula, Yaşlıya, Engelliye Maddi Yardım! Kaymakamlık Maddi Yardım ve Sosyal Yardımları Açıklandı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İşsize, Kadına, Dula, Yaşlıya, Engelliye Maddi Yardım! Kaymakamlık Maddi Yardım ve Sosyal Yardımları Açıklandı!

İşsize, Kadına, Dula, Yaşlıya, Engelliye Maddi Yardım! Kaymakamlık Maddi Yardım ve Sosyal Yardımları Açıklandı!

Kaymakamlıktan bu yardımları alabilirsiniz. Kaymakamlık sosyal yardım şartları nelerdir? Kimler Kaymakamlık sosyal yardım başvuru yapabilir? Kaymakamlık sosyal yardım başvurusu nasıl yapılmaktadır? Kaymakamlık sosyal yardım kimlere verilir? E-devlet üzerinden kaymakamlık sosyal yardım sorgulama nasıl yapılır? Kaymakamlığın verdiği maddi yardım kapsamı nedir? Tüm bu soruların yanıtlarını cevap arayanlar için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
İşsize, Kadına, Dula, Yaşlıya, Engelliye Maddi Yardım! Kaymakamlık Maddi Yardım ve Sosyal Yardımları Açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaymakamlık sosyal yardım şartları taşıyan ihtiyaç sahipleri gıda, barına, eğitim, sağlık ürünleri, yakacak desteği gibi hizmetler alabilirler. Kaymakamlıktan alınacak yardımlar için kişiler ikamet ettikleri Sosyal Dayanışma Vâkıfına başvuru yapmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra uygun şartları sağlayan kişiler kaymakamlık tarafından belirlenerek gerekli yardımlar Sosyal Dayanışma Vakıflarınca evlere gidilerek yapılmaktadır. Kaymakamlık sosyal yardım şartlarının en önemlisi kişilerin hiçbir destek almıyor olmasıdır. Üzerine bir mal varlığı veya bir kira getirisi olan gayrimenkulün olmaması şartı da aranan bir diğer özelliktir.

Kimler Kaymakamlık Sosyal Yardım Başvuru Yapabilir?

Sosyal yardım başvuru yapacak kişiler devlet kurumlarının hiç birinden gıda, nakit, yakacak veya barınma desteği gibi yardımlar almaması gereklidir. Yardıma başvuracak kişiler herhangi bir kurumda sigortalı olarak çalışması durumunda Kaymakamlık tarafından sosyal yardım bağlanamaz. Kaymakamlık tarafından sosyal yardım almak için kişiler öncelikle başvuru formu doldurmalıdır. Bu başvuru formunun ardından nüfuz cüzdanları ile birlikte Kaymakamlığa başvuru yaparlar. Başvurular en geç 1 veya 2 hafta içinde değerlendirilir ve kişilere olumlu veya olumsuz sonuç verilir.

Kaymakamlık Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

Sosyal yardım başvurusu yapmak için ihtiyaç sahibi vatandaşlar Kaymakamlığa giderek gerekli evrakları doldururlar. Bu sayede işlemleri başlatılır ve işlemden sonraki iş günü dosyaları incelenmeye alınır. Kişilerin incelemeleri sırasında verdikleri ikamet adreslerine kurumdan yetkili iki kişi veya tek kişi inceleme yapmak için ziyarette bulunabilir. Kişiler başvuru yaptıktan sonra mümkünse ilk hafta evlerinde kalmalıdır. Eve ziyarete gelen kurum yetkilileri kişilere bazı sorular sorarlar. Ayrıca kurum kişilerin hiçbir gelirinin olmadığını da sistemleri üzerinden incelemektedir. Kişiler başvuruda varsa engelli raporunu mutlaka göstermelidir. Ayrıca kaymakamlık sosyal yardım başvurunda kaymakamlık tarafından ek belge istenmesi durumunda istenen evraklar temin edilerek başvuru tamamlanmalıdır.

Kaymakamlık Sosyal Yardım Kimlere Verilir?

Sosyal yardım alabilecek kişiler kaymakamlığa hiçbir gelirinin olmadığını kanıtlamış ve bunu başvuruda belirtmiş kişilerdir. Maddi olarak hiçbir geliri olmayan kişiler maddi sıkıntı çekmemek için yardıma başvuru yapabilir. Bu durumda hem maddi hem de gıda ihtiyaçları karşılanabilir. Kaymakamlık sosyal yardım alacak kişiler:

  • İşsizlik ödeneği almayan kişiler,
  • Engelli raporu bulunan kişiler,
  • Yatalak hastalar,
  • Ağır engeli olan kişiler,
  • Evinden çıkamayan kişiler,
  • Kronik hastalığı yüzünden çalışamayan kişiler,
  • İşten atılmış ve işsiz kalmış kişiler,
  • Sigortalı olarak hiçbir kurumda çalışmayan kişiler,
  • Devletin herhangi bir kurumundan destek almayan kişiler,
  • Haneye hiçbir şekilde gelir girmiyor olması durumlarında,
  • Kişilerin üzerine gayrimenkul olmaması durumunda,
  • Başvuruda bulunanların mal varlığının olmaması durumlarına bakılır. Belirlenen kişiler aylık hiçbir gelirinin olmadığı tespit edildiğinde kaymakamlık tarafından yardımlarını alabilirler.

Yardım alacak kişiler senenin belli zamanlarında devlet tarafından ek yardımlar da alırlar. Bu ek yardımlar bayramlarda kişilere gıda kolisi veya et ürünlerinden oluşan paketler hazırlanarak oluşturulur.

E-devlet Üzerinden Kaymakamlık Sosyal Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden sorgulama yapmak için sorguda bulunacak kişi kendi e-devlet hesabına girmelidir. E-devlet hesabı için şifre gereklidir. E-devleti daha önce hiç kullanmamış olanlar için PTT üzerinden e-devlet şifresi alınmalıdır. Alınan şifre ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılır. Sisteme girişlerde e-devlet kimlik doğruluma yöntemlerinden biri seçilebilir. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak için izlenecek yol:

  • E-devlet uygulamasına giriş yapılır,
  • Sosyal yardım bilgileri sorgulama e-devlet arama motoru kısmına yazılır,
  • Daha sonra ekranda bulunan başvurular sorgulanabilir,
  • Sorgu ekranında başvuru tarihi, başvuru yapan kişinin adı, ödeme miktarı, ödeme durumu, yardımın durumu gibi bilgiler yazmaktadır. Bu sayede kişiler kaymakamlıktan sosyal yardım taleplerini inceleyebilirler.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP