Yeni Anneleri Mutlu Edecek Büyük Haber! İŞKUR ve SGK’dan 9214 TL’lik Yardım! Anne Projesi Gündemde!

Yeni Anneleri Mutlu Edecek Büyük Haber! İŞKUR ve SGK’dan 9214 TL’lik Yardım! Anne Projesi Gündemde!

Annelere yönelik oluşturulan yardım kampanyaları ile devlet tarafından üç ayda bir 9214 TL’lik ödeme ve çeşitli yardım kampanyaları gündeme düştü. Başvuruları zamanı, koşulları ve tüm detaylar sizlerle…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Yeni Anneleri Mutlu Edecek Büyük Haber! İŞKUR ve SGK’dan 9214 TL’lik Yardım! Anne Projesi Gündemde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR ve SGK merak edilen anne projesini duyurdu. 9214 TL ‘ye kadar ulaşabilen bu destek çalışan ya da çalışmayan tüm anneleri kapsıyor. Açıklamalara göre asgari ücretli olarak çalışan anneler ilk çocuklarını dünyaya getirdikten sonra emzirme ödeneği için 180 TL, doğum yardımı için 300 TL, iş görmezlik ödeneği almak adına 6367,57 TL, yarı zamanlı çalışabilme desteği adına ise 2366,52 TL alırken toplada 9214,09 TL devlet desteği alma hakkına sahip olacak.

İŞKUR’un yeni bir projesi olan anne projesi dikkatleri çekti. Devletin sağladığı birçok yardımın yanına eklenen anne projesi çalışan ve doğum iznine ayrılmak zorunda kalan annelerin içine su serpiyor. Bu proje ile SGK tarafından belirli bir ücret ödemesi sağlanırken annelik izni kullanılması ile bir de geçici olarak çalışamadıkları her gün için iş göremezlik ödenekleri de sağlanıyor. İşte detaylar…

Annelere Özel 9214 TL Destek

Asgari ücretli olarak çalışan annelere yönelik en az 9214,9 TL yardım projesi gündeme geldi. Bunlar;

  • Analık izni alternatifleri tercih edildiği zaman 16 hafta boyunca kadınlara her gün için toplam 112 günlük olarak 6367 TL veriliyor.
  • Doğum yapan ve evlat edinenler için ilk doğum sırasında 60, ikinci doğum sırasında 120 ve bundan sonraki olan doğumlar adına 180 gün süre ile yarı çalışma fırsatları da sunuluyor.
  • Annelerin tüm izinlerini kullanmasının ardından bir daha çocuk istenir ise mecburi olarak eğitim sürecine gelene kadar kısmı çalışma hayatına devam edebilir.
  • Süt parası yardımı; 4a ve 4b olarak yer ala anneler için verilirken 4c olanlar için de devlet tarafından veriliyor. Süt parası alan kişiler emzirme ödeneği alamaz. 24 ay boyunca anneler için ödenen süt paraları annelerin isimleri üzerine PTT ile yatırılır. Belirli şartlar vardır ve doğum üzerinden en fazla 5 yıl geçtiği an bile almayan anneler için verilir. TC içerisinde ve çalışan anneler adına sunulur.
  • Doğum parası yardımı; Anneler için geri ödemesiz olarak tek seferlik verilen ödemelerdir. Bu doğum yapan annelere ilkinde 300, ikincide 400, üç ve sonraki çocuklar adına 600 TL yardım verilir. Doğumların sağ olarak gerçekleşmesi gerekir.

Doğum Yardımı Nasıl Alınır?

Doğum yardım paraları annelerin isimleri ile PTT hesaplarına yatacaktır. Direk anneler giderek PTT ile bu ödemeler alma hakkına sahip olacaktır. SGK’lı olarak çalışan anneler dedoğum parası alabilecek. Bu para doğum yardımından farklı olarak iş yerinden ayrılan annelerin takip etmesi durumunda sağlanacak. Aynı şekilde doğum yaptıktan sonra babalar eşleri adına da süt parası yardım talebinde bulunma hakkına sahip.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP