DOLAR

32,3150

0.19%
EURO

35,0277

-0.31%
ALTIN(gr)

2.280,41

0,14%
BİST 100

%
Yeni Ödemede Yeni Kararlar 202 TL’de Anlaşıldı

Yeni Ödemede Yeni Kararlar 202 TL’de Anlaşıldı

Anneler için yeni dönemde çok miktarda ödeme paketi oluşturuldu. Oluşturulan ödeme paketlerinin maksadı bebeklerin daha sağlıklı bir ortamda büyümesi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Yeni Ödemede Yeni Kararlar 202 TL’de Anlaşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre annelere 3 farklı ödeme yapılması için düğmeye basan devlet 2 ödeme için annenin çalışması gerektiğini belirtti. SGK ile ortak verilecek ödemelerde çalışamayan annelerin hak iddia etmesi mümkün olmayacak. Ancak babanın çalışması ve sigortalı olması tüm dengeleri değiştirecek. Bundan dolayı başvuru formunda sigortalı olunduğuna dair bir işaret verilmesi gerekiyor. Kişinin. Verilecek ilk ödem ve en yeni ödeme süt parası olacak. Yeni doğum yapan anneler için verilecek olan süt parası yeni dönem zamlarından etkilenmeyecek. Sebebi ise vatandaşlara erken verilecek olan ödemenin zam konusuna yetişemeyecek olması. 202 TL olarak hesaplana ödemeler bebek 2 yaşına gelene kadar devam edecek. Bir diğer ödeme ise iş görmezlik ödemesi olacak.

Her Zaman Sigortalı Olunmayabilir

İş görmezlik ödemesi kadınların alacağı en kapsamlı ödem olarak karşımıza çıkıyor. Huna göre kadınlar doğum yaptıktan hemen sonra çalışacak durumda olmayabilir. Özellikle riskli geçen doğumla ve sezeryan doğumlarda bu durum daha sık yaşanıyor. Bu durumu daha kolay şekilde atlatmak isteyen anneler SGK’ya iş görmezlik ödeneği başvuruda bulunuyor. Asgari ücrete göre hesaplanan ödeneğin en az 7000 TL olması tüm anneleri sevindiriyor. Ödenek periyodik olarak ödenmiyor tek seferde verildikten sonra daha ödeme yapılması mümkün olmayacak. Ancak her doğumdan sonra anne iş görmezlik ödeneği alacak. Doğum parasında ise anne sigortalı olmasa da abanın sigortalı olması istenecek buna göre il çocuk için anne tek seferlik 300 TL ödeme alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP