DOLAR

32,5919

0.34%
EURO

34,7953

0.13%
ALTIN(gr)

2.509,02

1,00%
BİST 100

%
Maddi Yardım Eve Geldiğinde Evde Olunmazsa Para Nereye Gidiyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Maddi Yardım Eve Geldiğinde Evde Olunmazsa Para Nereye Gidiyor?

Maddi Yardım Eve Geldiğinde Evde Olunmazsa Para Nereye Gidiyor?

Korona yardımları evlere dağıtılıyor. İlk 2 faz dağıtıldı. 3. Fazın dağıtımına da başlandı. Bazı vatandaşlar paranın geldiğini ama farklı nedenlerden ötürü evde olmadıkları için parayı alamadıklarını beyan ediyorlar. Peki maddi korona yardımı eve geldiğinde evde olunmazsa para yanıyor mu? Almak için nereye müracaat etmek gerekiyor? Merak edilen soruların yanıtlarını arayanlar için araştırdık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Maddi Yardım Eve Geldiğinde Evde Olunmazsa Para Nereye Gidiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona yardımları ikametgah adreslerine dağıtılıyor. İlk 2 faz dağıtıldı. 3. Fazın dağıtımına da başlandı. Bazı vatandaşlar paranın geldiğini ama farklı nedenlerden ötürü evde olmadıkları için parayı alamadıklarını beyan ediyorlar. Peki maddi korona yardımı eve geldiğinde evde olunmazsa para yanıyor mu? Almak için nereye müracaat etmek gerekiyor? Merak edilen soruların yanıtlarını arayanlar için araştırdık.

Sosyal medya aracılığı ile ve iletişim formları üzerinden son zamanlarda sıkça sorulan sorulardan biri de evde yokken 1000 TL’lik maddi korona yardımı gelirse ne olacak?

Salgınla mücadele kapsamında yardım ödemeleri vatandaşların resmi ikametgah adreslerinde yapılıyor. Şu ana kadar 4 milyona yakın hane bu yardımları aldı. Bunların dışında yardım eve geldiğinde çeşitli sebeplerden ötürü evde olmayanların ödemeleri de geri dönüyor.

– Kimi işte

– Kimi memleketinde

– Kimi akrabalarının yanında

– Kimi bakkal, market gibi yerlerde alışverişte olabiliyor.

Bu gibi durumlarda geri dönen paralar ne oluyor? Para nasıl alınabiliyor?

444 17 88 numaralı PTT çağrı merkezini arayarak bilgi alabilir yada size en yakın PTT şubesine gidip nüfus cüzdanınızı ibraz ederek paranızı alabilirsiniz.

Alınacak paranın geçerlilik süresi ne kadar?

PTT’de TC Kimlik numaranızı ibraz ederek 1 yıl içerisinde ödemenizi alabiliyorsunuz. Ama tavsiye edilen en kısa sürede adınıza çıkarılmış ödemeyi almanız.

1000 TL’lik yardımlar 1 defaya mahsus olmak üzere hesaplara yatırılıyor. Çoklu talepte bulunulamıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP