60 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar 2018

60 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar 2018

Bankadan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişilerin büyük bir bölümü daha uzun vadeli krediler kullanarak aylık taksit tutarlarını düşürmek istemektedir. Peki, ihtiyaç kredisinde en uzun vade hangi bankada, 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi veren banka hangisi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
60 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar 2018
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç Kredisinde 60 Ay Vade Var Mı?

İhtiyaç kredisi paketlerinde ne yazık ki en uzun vade 48 ay ile sınırlandırılmaktadır. Tüm bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından verilen kararlara uymakla sorumludur. BDDK ihtiyaç kredisi vade uzatımı konusunda da yetkilidir ve en fazla bankaların 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanımına izin verilmektedir. Yani şu anda hiçbir banka 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullandıramaz.

Ticari Krediler De Vade Daha Uzun

Bireysel krediler için 48 ay vade sınırı uygulanırken ticari kredilerde bu vade süresi uzatılabilmekte hatta bazı kredi paketlerinde 72 ay vadeli ihtiyaç kredisi veren bankalar bulunmaktadır. Burada önemli olan kişinin kredi kullanma amacı ve başvuruda bulunduğu kredi paketidir. Ancak bireysel kullanıcıların normal finansman desteği ya da acil nakit para ihtiyaçları için kesinlikle 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanmak mümkün değildir.

120 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Kullanmak Mümkün Mü?

Uzun vadeli ihtiyaç kredisi kullanmak için tercih edilen yöntemlerden biri de sahte konut kredisi başvurusunda bulunmaktır. Genelde aile içi konut satışı kredi başvurusunda kullanılır ve konut satışı yapılıyor gibi gösterilerek diğer kardeşin uzun vadeli ihtiyaç kredisi kullanması sağlanır.

Bu nedenle akrabaya ev kredisi konusunda bankalar çok titiz davranmakta, kardeşten ev almak için konut kredisi kullanmak isteyen kişilere çoğu zaman kredi onayı vermemektedir. Bu nedenle 1 dereceden akraba konut kredisi başvurularında çoğu zaman pürüzler yaşanmakta, gerçekten yapılan satışlarda da kredi onayı almak zorlaşmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP