DOLAR

32,3752

0.16%
EURO

34,9788

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Merkez Bankası PPK Toplantısı Özetini Yayımladı

Merkez Bankası PPK Toplantısı Özetini Yayımladı

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı özetini yayımladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Merkez Bankası PPK Toplantısı Özetini Yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Merkez Bankası Para Poltikaları Kurulu (PPK) toplantısı özeti yayımlandı. PPK özet görünümünde gerçekleştirilen faiz toplantısına ilişkin enflasyon görünümünde olumlu sinyaller oluştuğu ifade edilerek “fiyat istikrarına yönelik riskler devam ediyor” açıklaması yer aldı.

PPK TOPLANTISI ÖZETİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilen faiz toplantısında, faizlerin sabit tutularak yüzde 24 seviyesinde tutulduğu hatırlatıldı. Yayımlanan özette yer alan diğer ifadeler ise şöyle;

*Aralık ayında tüketici fiyatlarında Türk lirasındaki değer kazancının yanında iktisadi faaliyetteki zayıflamaya bağlı olarak talep yönlü etkiler de gözlenmiştir.

*Ocak ayında başta elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki ayarlamaların yanı sıra çeşitli illerde şebeke suyu fiyatlarında yapılan indirimlerin de etkisiyle enerji grubu yıllık enflasyonunda belirgin bir düşüş öngörülmekte.

*Finansal koşullardaki sıkılığın etkisiyle iktisadi faaliyetteki yavaşlama devam etmekte.

*Son dönemde finansal göstergelerde kısmi bir iyileşme görülse de kredi arz ve talebindeki zayıf seyir sürmekte. *Öncü göstergeler yurt içi talepte henüz belirgin bir toparlanma sinyali içermemekte.

*İşgücü piyasasındaki zayıf görünümün toplam talebi sınırlamaya devam edeceği öngörülmekte.

*Enflasyonun ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler ile maliyet unsurlarının seyri ve fiyatlama davranışlarına ilişkin belirsizlikler önümüzdeki dönem enflasyon görünümü üzerinde risk oluşturmaya devam etmekte.

*Bu çerçevede PPK, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiş ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 24 düzeyinde sabit tuttu.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP