Dosya Masrafsız İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Dosya Masrafsız İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Dosya Masrafsız İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Hangi bankalar dosya masrafsız kredi vermektedir, şartları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Dosya Masrafsız İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi tahsis ücreti ödemeden ihtiyaç kredisi veren bankalar sundukları avantajlı kampanyalarla bazı banka müşterileri tarafından tercih edilmektedir.

Günümüzde en çok başvurulan kredi türlerinden olan ihtiyaç kredisi, tüketicilerin birçok ihtiyaçlarında örneğin; eğitim, düğün, seyahat, beyaz eşya ve diğer alışverişleri gibi durumlarda acil nakit ihtiyaçları için başvurulabilir. En uygun kredi için tüm bankaların faiz oranları ve yıllık maliyet oranları iyice araştırılmalıdır.

Dosya Masrafı Nedir ve Ücreti Ne Kadardır?

Kredi dosya masrafları bankaların kullandırdıkları kredilerde maliyet kalemlerinden bir tanesidir. Diğer adıyla kredi tahsis ücretinin Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Yönetmeliğinde kullandırılan kredinin anaparasının binde beşini geçemeyecektir.

İhtiyaç kredisinde dosya masrafı almayan bankalar bulunmaktadır. Ancak dosya masrafı alan ve almayan bankalar karşılaştırıldığında bazen dosya masrafı alan bankanın kredisi daha hesaplı gelebilmektedir. Çünkü dosya masrafı almayan bankalar faiz oranını yükseltebilmektedir.

İhtiyaç Kredisi Çekebilme Şartları ve Gerekli Belgeler Nelerdir?

İhtiyaç kredilerinde de diğer krediler gibi birtakım şartlar aranmaktadır. Kredi başvurusunda bulunabilmek için 18 yaşını tamamlamış olmak ve Findeks kredi notunun kredi alımına engel teşkil etmeyecek bir puanda olması gerekmektedir.

Bunun dışında banka, kredi geri ödemlerinin teminatı olarak gelir durumunu gösteren belge, işyeri sahibiyse işyeri vergi levhası fotokopisi, nüfus cüzdanı, ikametgâh, son 3 aya ait fatura ve banka ek teminat istemişse tapu vs. gibi belgeler isteyebilmektedir.

Dosya Masrafı Almayan Bankaların İhtiyaç Kredisi İmkanları

İhtiyaç kredilerinde dosya masrafı almayan bazı bankalar ve sundukları kredi olanakları şu şekildedir:

  • Ziraat Bankası: Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi olarak masrafsız tüketici kredisi sunmaktadır. %2,35 faiz oranı ve azami 36 aya varan vadeler ile dosya masrafı alınmadan kredi kullanılabiliyor.
  • Halkbank: Halkbank Dost İhtiyaç Kredisi ile %2,50 faiz oranı ve 36 aya varan vadelerle kredi kullandırmaktadır.
  • TEB: CepteTEB İhtiyaç kredisiyle kredi tahsis ücreti ödemeden, 30000 TL’ya kadar ve 36 ay vadeyle sunulmaktadır.
  • ENPARA: QNB Finansbank markası olan ENPARA, masrafsız dijital bankacılık sloganıyla hareket etmekte ve dosya masrafı bulunmayan kredinin %2,49 faiz oranı ve 36 aya kadar vade imkanı bulunmaktadır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP