İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu / Puanı En Az Kaç Olmalı?
  • Finans 365
  • Kredi
  • İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu / Puanı En Az Kaç Olmalı?

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu / Puanı En Az Kaç Olmalı?

Acil nakit paraya ihtiyacım var diyen kişilerin büyük bir bölümü bankadan kredi çekmeyi tercih ederken bankanın kredi onayı vermesi için ise belirli bir kredi notu ortalamasına sahip olunması zorunludur. Peki, ihtiyaç kredisi çekmek için kredi puanı en az kaç olmalı?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Kredi Notu / Puanı En Az Kaç Olmalı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankadan kredi çekmek isteyen kişilerin kredi onayı alması için bankanın yürüteceği kredi istihbaratı sürecinin olumlu sonuçlanması zorunludur.

Bu süreçte kredi başvuru formu dolduran kişilerin değerlendirildiği kriterlerden biride kredi notu ortalamalarıdır. Kredi notu düşük olan kişilerin ne yazık ki kredi onayı almaları zorlaşırken aynı zamanda kullanabilecekleri kredi tutarı rakamı da düşmektedir.

Kredi Çekmek İçin Kredi Notunun Kaç Olması Gerekir?

Bankadan kredi çekmek için aranılan kriterlerin başında kredi notu ortalaması gelmektedir. En düşük kredi notu sıfır seviyesinden başlamakta olup kişinin mali performansına bağlı olarak yükselmekte ve en yüksek kredi notu ortalaması olan 1850 puana kadar yükselmektedir.

Bankadan kredi çekmek isteyen kişilerin belirli kredi notu ortalamasına sahip olması gerekmektedir. Bu not ortalaması kullanılmak istenen kredi tutarı ve kredi türüne göre değişmekle beraber yüksek riskli kredi notu ortalaması olan kişilerin bankadan kredi çekmeleri çok zordur.

Kredi Notu 1400 Puan ve Üzeri Olanlar Kolay Kredi Onayı Alıyor!

Bankalar bozulan ekonomik göstergeler nedeni ile daha zor kredi onayı vermeye başlarken kredi başvuru formu dolduran kişilerin en az kredi notu 1400 puan ve üzeri olması gerekiyor.

Kredi notu 1200 puan ile kredi notu 1300 puan arasında olan kişilerin ise kredi red kararı ile karşı karşıya kalmamak adına ya ipotekli kredi başvurusu yapması ya da maaşlarının çok daha altında bir kredi tutarı için başvuruda bulunması gerekiyor.

Kredi notu 1100 puan ve altında olan kişileri ise altın teminatlı banka kredisi gibi nakit teminatlı krediler dışında ne yazık ki kredi onayı almaları son derece düşük bir ihtimal olarak görülmektedir.

Bankaların güncel kredi faiz oranları, kredi ve kredi kartı kampanyaları, ekonomi ve finans dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmek için sayfalarımızı ve mobil uygulamamızı indirebilirsiniz…

Android Mobil Uygulama İçin TIKLAYINIZ…

Facebook Sayfamız İçin TIKLAYINIZ…

Twitter Sayfamız İçin TIKLAYINIZ…

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP