DOLAR

32,3655

0.14%
EURO

35,0667

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,96

0,25%
BİST 100

%
Verge’nin Twitter Hesabı Hacklendi

Verge’nin Twitter Hesabı Hacklendi

Gelişmiş gizliliği destekleyen kripto para birimi Verge, geçtiğimiz salı günü hackerların saldırısına uğradı. Twitter resmi hesabı hacklenen Verge'nin özel bilgileri saldırganlar tarafından paylaşıldı. Saldırgan hesabın 265 bin civarındaki takipçisine yanıltıcı bilgiler verdi ve onları tuzağa çekmeye çalıştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Verge’nin Twitter Hesabı Hacklendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Verge Takipçilerinden Kripto Para İstendi

Korsanlar Verge takipçilerinden şüpheli bir cüzdana yatırım yapmalarını istemiş ve yatırım yapmaları halinde gün içinde 2 katı kazanç elde edeceklerini söylemişlerdi. Hackerler bu yolla sadece 195 XVG yani 7 dolar kazanç elde edebildiler. Verge yetkilileri hesabı geri almayı başardı ve tüm tweetleri sildi fakat gün sonunda hesap yeniden kontrol altına alınana kadar XVG’nin değeri BTC karşısında yüzde 5 değer kaybetmişti.

Hack Olayının Sorumlusu At&t Olarak Açıklandı

Verge takım üyeleri hacklenmeden AT&T telekominikasyon şirketini suçladı. Hackerlar, sistemi kuran kişi olan Justin Vendetta’nın kişisel hesabını eşleştirmeyi başarmıştı. Bu da Twitter’ın kullandığı 2 yollu güvenlik mekanizmasını geçmelerini sağlamıştı. Hackerlar bununla kalmadı aynı zamanda Verge’in milyarlarca kripto parasını çalabileceklerini iddia etti. Fakat Verge bu durumun mümkün olmadığını öne sürdü.

Yaşananlar Altcoinin Hızlı Yükselişiyle Bağlantılı

Geliştirici Vendetta’nın hem kişisel sosyal medya hesabının hem de Verge’in resmi hesabının hacklendiği olayda fotoğraflı kimliği de yayınlandı. Verge Takım üyeleri altcoinin hızlı bir yükseliş trendi gösterdiğii ve yaşanan tehdidin diğer kripto para birimleriyle bağlantılı olabileceğini ifade ediyor.

Verge’e Twitter’dan Destek Mesajları Yağdı

Hesabın hackerlardan geri alınmasının ardından takipçilerden birbiri ardına destek mesajları yağdı. Destek mesajlarına teşekkür eden Verge, kullanıcılardan birinin yaptığı “tek zarar hacker’ın verdiği cüzdana gönderilen birkaç XVG oldu şeklindeki mesajı da yeniden paylaştı.

Verge Hesabı Geri Alındı, Herhangi Bir Kripto Para Kaybı Yaşanmadı

Verge’in kripto paralarının çalınmadığının anlaşılması ve hesabın güvenli bir şekilde yeniden ele alınması sonrasında rahat bir nefes alındı. Bu gelişme de simkartların dahi yeteri kadar güvenli olmadığını, kartların kopyalanabilmesi durumunda hesapların korsanlar tarafından ele geçirilebileceğini gösterdi. Özellikle kripto para dünyasının daha dikkatli olması ve 2FA kullanımının oldukça önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP