DOLAR

32,5881

0.29%
EURO

34,7575

0%
ALTIN(gr)

2.491,12

0,28%
BİST 100

%
İntibak Yasasında Son Durum Netleşiyor Yeni Ödeme Geliyor Mu?
  • Finans 365
  • Finans
  • İntibak Yasasında Son Durum Netleşiyor Yeni Ödeme Geliyor Mu?

İntibak Yasasında Son Durum Netleşiyor Yeni Ödeme Geliyor Mu?

SSK BağKur ve emeklilerin gözü kulağı intibak zammında. Mecliste konuşulup yasalaşması beklenen intibak zammı için detaylar da konuşulmaya başlandı. İntibak zammı ile maaşlarda yaşanacak artış herkesi memnun edeceğe benziyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
İntibak Yasasında Son Durum Netleşiyor Yeni Ödeme Geliyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli maaşlarının kendi içinde tutarlı olmayışı dikkat çeken bir noktaydı. 2000 yılından önce emekli olanlarla sonra emekli olanlar arasında yaşanan bu soruna çözüm olarak intibak sunuluyor. 2002’den önce emekli olanlar daha avantajlıyken 2000 sonrası emekliler maaşlarının az olmasından yakınıyor. Yeni intibak düzenlemesi ile bu sorunun ortadan kalkması bekleniyor. 2000 öncesi emekli olanlarla ve sonrası emekli olanlar arasında 300 TL maaş farkı söz konusu. Meclisten geçmesi beklenen yeni intibak düzenlemesiyle bu farkın 2000 sonrası emekliler için azalması bekleniyor.

Aradaki Fark Kapatılmaya Çalışılıyor

İş Kanunundan kaynaklı düzenlemeler ve yönetmelik yönlendirmeleri ile 2008 yılından beri ciddi bir iş yükü mevcut. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşın maaşı bu emeği karşılamıyor. İtirazlarda tam da bu noktada başlıyor. İntibak düzenlemesi ile haklı olan bu itirazın çözümleneceği öngörülüyor. Bu sorun çözüldüğünde 2000 sonrası emekli olanların maaşlarına tahmini 355 TL ek ödeme yapılması bekleniyor. Emeklilerin bu konuyu sıkı takip ettiği de gözlerden kaçmıyor. Nitekim düzenleme yasalaştığında kişilere doğrudan ek ödeme yapılması olasıysa da hukuk yolunagidilmesi de mümkün. Başvuru üzerine hak talebinin yapılacağı konuşulan seçeneklerden biri. Hak kaybı yaşanmaması için sürelerin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. 6 milyona yakın emeklinin olduğu biliniyor. İntibak yasası minimum 55 TL ödeme olacağı söylenmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP