DOLAR

32,3624

0.13%
EURO

35,0311

-0.15%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
GSS Borcu Olanlara Müjde! Borç Affı Geliyor

GSS Borcu Olanlara Müjde! Borç Affı Geliyor

Genel sağlık sigortası kapsamında borcu olan vatandaşlar uzun zamandır bu haberi bekliyordu ve sonunda açıklama geldi. Gelir testine tabi tutulan vatandaşların tüm borçları silinebilecek, işte habere dair tüm detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
GSS Borcu Olanlara Müjde! Borç Affı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’de geçtiğimiz günlerde önemli kararların alındığı torba kanunu yürürlüğe girdi. Yeni kanun ile beraber GSS borcu affı da gündeme düştü. Eğer genel sağlık sigortasının ana paralarını nisan ayına kadar öderlerse gecikme faizleri ve bu yüzden uygulanan cezaların hepsi silinecek, yani sadece ana para için ödeme yapmış olacaklar.

Ayrıca sigortalı olarak çalışma hayatına devam etmeyen veya edemeyen kişilere da sigorta prim borcu çıkarılacak. Bu durum için, eğer vatandaş şimdiye kadar hiç gelir testine girmediyse en geç 31 Mart 2021 tarihine kadar girmesi gerekiyor. Gelir testi dışında birde Kaymakamlığa bağlı dayanışma vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurunun onaylanması için hanede kişi başına düşen gelir miktarı asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekiyor. Vatandaş bu sayede tüm prim borçlarını silebilecek. GSS prim borcu olan vatandaşlar 30 Nisan 2021 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek, eğer bu tarihe kadar başvuru yapmaz ve ana paralarını ödemezlerse sağlık hizmetleri kesilecek.

30 Nisan Unutulmamalı!

Genel sağlık sigortası borcu olan vatandaşlar için 30 Nisan oldukça önemli, çünkü ödemelerin son günü. Bu ödemeyi yaptıkları sürece gecikme faizleri veya cezaları alınmayacak, sadece ana parayı ödemeleri yeterli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP