DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Emekliye İntibak Müjdesi Kime Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

Emekliye İntibak Müjdesi Kime Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

İntibak yasasına ilişkin düzenlemelerde sona gelindi. Binlerce emekli bu haberle beraber ek ödeme almanın hayalini kuruyor. Düzenleme tamamlandığında SSK BağKur fark etmeden 355 TL’ye varacak ek ödeme kapıda. Tam tarih henüz belli değil ancak sona yaklaşıldığı tahmin ediliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Emekliye İntibak Müjdesi Kime Ne Kadar Ödeme Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Emekliler Aynı Düzenlemeden Faydalanabilecek

Binlerce emekli intibak konusunda endişeliydi. SSK BağKurlu farkı olacak mı sorusu çok araştırılıyor. Ocak yapılan açıklamaya göre sınıf farkı olmaksızın SSK ve BağKurlular maaşlarına ek intibak alabilecek. İntibak düzenlemesinin amacı kurum farkından dolayı ortaya çıkan emekli maaşı düzensizliğini ortadan kaldırmaktı. İlgililere götürülen tekliflerle beraber harekete geçildi. Özellikle 2000 yılından önce ve sonra emekli olan vatandaşların emekli maaşlarında ciddi farklar göze çarpıyordu. Yapılacak bu düzenleme ile bunun önüne geçilecek ve herkesin cebine aynı oranlarda emekli maaşı girecek.

Sendikaların da takip ettiği bu konu toplu sözleşmeler esnasında da dile getiriliyor. Yapılacak düzenleme yasalaştığı taktirde, kişinin kurumu ve kadrosu ne olursa olsun diğer emeklilerle arasında oluşan emekli maaş farkı kişiye geri ödenecek. Binlerce emeklimin bu şekilde maaşının yükselmesi beklenirken özellikle pandemi zamanında bu haber birçok emeklinin yüzünü güldürecek. Edinilen bilgiye göre 2000 yılından sonra maaş alan emeklilerin maaşları tekrar hesaplanacak. Çıkan fark eksik maaş alan emeklilere eklenecek. Alt limitin 50 üst limitin 355 olarak belirlendiği intibak düzenlemesinin yakın tarihte hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu düzenleme yasalaştığında başta ilgili kurumlardahilsendikalar gerekli duyuruları yapacak. Resmi Gazete üzerinden de takip edilecek olan düzenleme Resmi Gazete’de ilanı ile resmîleşmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP