DOLAR

32,5925

0.32%
EURO

34,6801

-0.19%
ALTIN(gr)

2.527,36

1,75%
BİST 100

%
Kredinin Üstüne Kredi Çekilir Mi?

Kredinin Üstüne Kredi Çekilir Mi?

Bankadan kredi çeken kişiler bir süre sonra bir daha nakit ihtiyacı duyabilmekte ya da ihtiyaç kredisi öderken konut kredisi çekmek istemektedir. Peki, kredinin üstüne kredi çekilir mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Kredinin Üstüne Kredi Çekilir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet, kredinin üstüne kredi çekmek mümkündür. Bankalar için önemli olan kişinin sahip olduğu kredi limiti olup kredinin sayısı ya da cinsi önemli değildir. Bu nedenle ihtiyaç kredisi varken konut kredisi çekilebileceği gibi aynı şekilde 2.kez kredi çekme işlemini gerçekleştirmekte mümkündür.

Burada önemli olan kişinin kullandığı kredi sayısı ya da türü değil bu kredili ürünleri ödeme performansı ve aylık belgelenebilir gelir tutarıdır. Yani bankalara olan kredi borcu ve kredi kartı borcu ödemelerini düzenli bir şekilde yapan, gecikmeye düşmeyen ve maaşa göre kredi hesaplaması yaptığında geliri yeterli olan kişiler bankalardan istedikleri sayıda ve tutarda kredi kullanma hakkına sahiptir.

İkinci Kredi Çekilebilir Mi?

İkinci, üçüncü hatta dördüncü kez kredi çeklimesi mümkündür. Kredi onayı alınmasında ödemesi devam eden kredinin sayısı değil aylık ödeme tututarı önemlidir. Bu noktada banka maaşa göre kredi hesaplama işlemi yaparak karar vermektedir.

Bankalar genelde müşterilerinin belgenebilir aylık gelirlerinin en fazla yarısına kadar kredi onayı vermektedir. Örneğin aylık belgelenebilir geliri 2 bin lira olan bir kişi daha önce aylık ödemesi 500 lira olan bir ihtiyaç kredisi çektiyse ikinci kez kredi başvurusu aylık ödemesi 500 lirayı geçmeyecek şekilde yapacağı her türlü kredi başvurusu için onay alacaktır. Burada banka için önemli olan aylık gelirin yarısı olan bin lira sınırının aşılmadığı bir kredi paketi için başvuruda bulunulmasıdır.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP