DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

2.291,92

0,65%
BİST 100

%
Geri Ödeme Olmadan Anında 5 Bin TL Hesaplarda

Geri Ödeme Olmadan Anında 5 Bin TL Hesaplarda

Devlet geri ödemesiz desteklerinin sayısını her geçen gün artırıyor. Vatandaş ise u durumdan hayli memnun. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Geri Ödeme Olmadan Anında 5 Bin TL Hesaplarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre vatandaşlara yeni bir destek ödemesi verecek olan devlet bu destek ödemesini vatandaşlardan geri istemeyecek. Bu sayede milyonlarca vatandaşın bu ödemeden yararlanması beklenirken başvurularda talep şimdiden arttı. Taleplere yetişemeyen yetkiler başvuru sürecini de farklı şekilde değerlendirmeye başladı. Buna göre daha önceden sadece E Devlet üzerinden başvuru alacak olan yetkililer hu kadar artan talep karşısında şimdi kaymakamlık ve belediyelerden de başvuru almaya başlayacak. Artan talebi karşılamak ve her vatandaşın başvurusuna cevap vermek için böyle bir yöntem geliştiren devlet daha önceki dönmelerde de aynı yöntemle gayet başarılı olmuştu. Yapılan açıklamaya göre mümkün mertebe tüm vatandaşların online başvuru yöntemini kullanması tavsiye ediliyor. Bu sayede başvur işlemleri uzun uzadıya devam etmeyecek ve saniyeler içinde başvuru işlemi gerçekleşmiş olacak.

Standart Vatandaşın Evi Baz Alınıyor

Ancak online şekilde işlemini halledemeyen vatandaş kaymakamlıklarda ya da belediyelerde başvuru yapmasının da önü yetkililer tarafından açıldı. 5 bin TL ödemenin kapsamı eşya ödemesi olarak belirlenirken vatandaşın evlerinin yaşanabilir olması için atılan bir adı olarak da nitelendirildi. Barınma desteklerinden bir tanesi olan eşya ödemeleri standart bir vatandaşın evinde ne varsa başvuruyu gerçekleştiren vatandaşın da evinde onlar olsun mantığıyla hareket ediyor. Bundan dolayı yetkililer önce ilgili evi ziyaret ediyor ve tamiratlık bir iş varsa ilk etapta onu halletmeye çalışıyor. Tamirat işleri hallolduktan sonra eşya destekleri vatandaşlara ödenmiş oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP