DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
EYT’lilerin Beklemesi Hala Devam Etmekte!!

EYT’lilerin Beklemesi Hala Devam Etmekte!!

Erken emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar meclisten haber bekliyor erken emekli olmak isteyen vatandaşların yüzü gülecek mi? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde işe giren kişileri kapsayacak, torba yasa meclis gündeminde yerini aldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
EYT’lilerin Beklemesi Hala Devam Etmekte!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT Şartları Kimleri Kapsıyor ?

Erken emeklilik onaylandığı takdirde 1999 yılından önce sigortalı olacak vatandaşlar faydalanabilecek. Bu tarihten önce sigortalı olanlar 3600 prim günü ve 15 yıl çalışma yılını dolduranlar yaş şartını tamamlayıp emekli olabiliyorlar. Ancak 1999 yılından sora sigorta girişi bulunan erkekler 60, kadınlar 58 yaşında emekli olabiliyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar 2020 yılında emeklilik hakkı elde edebilmek için mücadelelerini sürdürüyor . Emeklilik için kişilerin prim günü , sigortalılık süresi, yaş, cinsiyet ve sigorta başlangıç tarihleri belirleyici olur.

Başka yönden, emeklilik kanunlarında yaş şartı, 8.9.1999 tarihinde yapılan düzenlemeyle 58 ve 60 olarak belirlenmiş ancak sigortalıların yapılan değişiklikten hemen etkilenmemeleri için kademeli geçiş süreci öngörülmüştür.

Devlet tarafı erken yaşta emekli olmanın ciddi bir maliyeti olduğundan bahis ederken, prim ve çalışma şartlarını tamamlayanlar haklarını bir an önce verilmesini talep ediyor. Sosyal güvenlik yapısının erken emeklilik şartlarını taşıyamayacak olması ise gösterilen sebeplerden en önemlisi.

Her türlü politik malzemeye konu olan EYT’liler için hala net bir çözüm oluşturulamadı. Yıllar içinde büyüyen EYT platformu sorunlarını daha fazla anlatabilmek ve çözüm bulabilmek için resmi bir siyasal parti kurdu. Ancak bu şekilde seslerinin daha fazla duyulması, sorunların ciddi bir şekilde ele alınması için çalışacaklarını bildiren yöneticiler, ‘bu yolda geçerli kararlar alınması için tüm varlığımızla çalışacağız’ mesajını duyurdu.

Var olan koşullar altında EYT mağdurları seslerini duyurmak için her yolu kullanacaklarını açıklamalarına ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP