Temel İhtiyaç Kredisinde Son Dakika Yetkililer Açıklama Yaptı
  • Finans 365
  • Kredi
  • Temel İhtiyaç Kredisinde Son Dakika Yetkililer Açıklama Yaptı

Temel İhtiyaç Kredisinde Son Dakika Yetkililer Açıklama Yaptı

Pandemiyle beraber yeni kredi türleri vatandaşla paylaşılmaya başlandı. Daha önceden çok kullanılmayan temel ihtiyaç kredisi için açıklama ilgililerden geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Temel İhtiyaç Kredisinde Son Dakika Yetkililer Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş büyük bir merakla temel ihtiyaç kredisi için açıklamaları bekliyordu. Nakit ihtiyacı olan aileler için inanılmaz bir fırsat olarak nitelendirilen kredide şaşırtıcı gelişmeler de devam ediyor. Özellikle faiz oranları ve geri ödeme şartları konuşulurken nerden ne şekilde başvur yapılacağı da bilinmiyor. Yapılan açıklamaya göre 6 ay geri ödeme almayacak olan devlet 36 aya varan taksitlendirme seçeneği sunacak. Esnek ödeme koşullarıyla kredilendirme yapacak olan devlet vatandaşın bütçesini zorlamadan ödeme talep ediyor. Faiz oranına ilişkin de açıklama geldi. %0.49 oranında faiz uygulanacak olan kredilerde başka ekstra bir ücret alınmayacak. Minimum giderle kredi verilmeye çalışılacak.

SMS İle Başvuru Revaçta

Şu an sadece bankalardan Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankası tarafından sunulacak olan bu sistem ilerleyen dönemlerde diğer bankalar tarafından da aynı hizmet verilecek. Bu üç banka ortak olacak şekilde aynı faiz oranını ve aynı vade seçeneklerini kullanacak. Başvurular içinse çeşitli yöntemler denenecek. Pandemiyle beraber hayatımıza giren sosyal mesafe kredi başvuru işlemlerinde de kendini hissettirecek. Akla gelen ilk seçenek olan şubelere gitmek garanti yollardan bir olacak. SMS ile başvuru ya d online işlemler başarısız olduğunda bu yöntem kullanılacak. Ancak online işlemler ve SMS en çok tavsiye edilen başvuru işlemeleri. Özellikle Ziraat Bankası kredi başvuruları ile beraber kredinin alınması ve taksitlendirilemesin ilişkin diğer süreçleri de SMS ile bilgilendirmeyi düşünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP