DOLAR

32,5848

0.33%
EURO

34,7519

0.04%
ALTIN(gr)

2.505,92

0,88%
BİST 100

%
Bakan Zehra Zümrüt’ten Ekim Ayı İçin Kira Yardımı Haberi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakan Zehra Zümrüt’ten Ekim Ayı İçin Kira Yardımı Haberi!

Bakan Zehra Zümrüt’ten Ekim Ayı İçin Kira Yardımı Haberi!

Ekonomik anlamda yetersiz olan birçok aile, pandeminin de yaratmış olduğu etkilerden dolayı pek çok aile hem faturalarını hem de kiralarını ödeyememelerinden dolayı çok şikâyetçi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Bakan Zehra Zümrüt’ten Ekim Ayı İçin Kira Yardımı Haberi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu durum böyle olunca bakanlık düğmeye bastı ve elektrik yardımlarından sonra kira yardımı haberini de vermiş oldu. Yardıma muhtaç olan ve yaşadıkları evlerin kiralarını ödemeyenler için aylık ödeme paketleri çıkardı. Ayrıca evi olan vatandaşların ise bakım ve onarım masraflarının karşılanacağı haberlerini de vatandaşlar paylaştı.

İlk etapta bir milyon vatandaşa bu yardımın uygulanacağını belirten Selçuk gidişatta herhangi bir problem çıkmazsa bu yardımların daha çok vatandaşa ulaşacağını belirtti. Öncelikle sosyal yardımdan faydalanan bireylere bu hak tanınacak, daha sonra hiç yardım alamayanlar tespit edilerek onlara da yardımlar başlatılacaktır.

Hangi Kuruma Başvuru Yapılmalı?

Kira yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru yapmaları gerekmektedir. Bakanlığa bağlı ilgili kuruluşlardan başvuru yapılabilir. Bunun yanı sıra aile sosyal dayanışma vakıflarına, kaymakamlıklara ve belediyelere de başvuruda bulunma imkânı vardır. Kuruluşlar tarafından başvurunuz onaylandığı zaman bu parayı PTT şubelerinden çekmeniz gerekecektir.

Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kira yardımı için belirlenmiş bazı şartlar vardır ve bu şartlara uymayan vatandaşlar maalesef yardımdan yararlanamayacaktır. İlk şart TC vatandaşı olmasıdır. Bunun yanı sıra ailede bir kişinin çalışması ve üzerinde herhangi bir mal varlığının olmaması gerekmektedir. Kronik hastalıkları olanlar ve 65 yaş üzeri olup da emekli maaşı olmayan vatandaşlar bu yardımlardan yararlanma olanağına sahiptir.

Başvurular Nasıl Yapılır? Aylık Yardımlar Ne Kadardır?

Başvuru yapabilmek için en önemli şart gelir seviyenizdir. Ayrıca sosyal güvencenizin de olmaması gerekir. Bu koşulları sağlayan vatandaşlar kaymakamlıklar veya sosyal yardım vakıflarına kimlik, fakirlik belgesi, ikametgâh belgesi gelir belgesi ile gidip dilekçe doldurmanız gerekecektir. Başvurudan sonra sonuçları e devlet üzerinden takip edebilirsiniz. En yüksek geliri olan haneye 300TL, en düşük geliri olan haneye ise 500TL kira yardımı yapılacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP