Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! Orman Köylülerine Faizsiz Kredi İmkanı
  • Finans 365
  • Kredi
  • Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! Orman Köylülerine Faizsiz Kredi İmkanı

Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! Orman Köylülerine Faizsiz Kredi İmkanı

Tarım ve Orman Bakanlığından faizsiz kredi ile orman köylülerine tam destek! Bakanlık, faizsiz krediyi yürürlüğe koyarak orman köylülerini kalkındırmayı düşünüyor. Tarımsal desteğin yanı sıra faizsiz kredi imkanı sunulacak, faizsiz kredinin kapsamı nedir? Orman Köylüleri Faizsiz Kredilerini hangi alanlarda kullanabilir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! Orman Köylülerine Faizsiz Kredi İmkanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman bakanlığına bağlı olan Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı tarafınca yürütülen ‘’Orman Köylülerini Kalkındırmalarının Desteklenmesi Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik’’ kapsamında iyileştirmeler yapıldı, bu iyileştirmeler sayesinde orman köylüleri kooperatif ve üst kooperatif kuruluşlarından alınan kredilerde faiz ödemeyecek. Orman köylüleri faizsiz kredi başvurusunu e-devlet üzerinden ve ilgili kurumların resmi sitelerinden fiziki ortama gerek duymadan başvuru yapabilecek.

Orman Köylüleri Faizsiz Krediyi Hangi Alanlarda Kullanabilecek

Orman köylülerinin kalkınması için yapılan bu iyileşme, tüm bireysel kooperatifleri ve kooperatif üst kuruluşlarını kapsıyor, ‘’Ferdi kredi desteği’’ ve ‘’Kooperatif kredi desteği’’ olarak uygulanabilecek faizsiz krediler. Orman köylerinde ikamet eden gazi ve şehit yakınları faizsiz kredi kurasına dahil edilmeyecek, öncelik tanınacak. Faizsiz kredilerin geri ödemesinde doğal afet, salgın gibi durumlarda geri ödeme durumu ötelenebilecek. Orman köylüleri istedikleri zaman faizsiz krediden cayabilirler, aldıkları borcu kapatmaları yükümlülüğünde. Orman köylüleri aldıkları faizsiz krediyi yalnızca vinç, traktör, motorlu testere vb. ihtiyaçları için değil, bölgedeki yaşam kalitelerini arttıracak ve işlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları alımları yapabilecekler bu ihtiyaçlar ilgili kurumlara gerekçelendirmek şartıyla

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP