Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Başvurusu)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Başvurusu)

Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Başvurusu)

Kentsel dönüşüm kredisi almak istiyorsanız başvurabileceğiniz bankaları ve sundukları şartları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Başvurusu)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentsel dönüşüm kredisinin nasıl alınabileceği , kimlerin bu imkânlardan faydalanabileceği, 6306 sayılı; “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile düzenlenmiştir. Bu kanun kapsamında riskli yapıda ikamet eden ev sahiplerine ve kiracıya kentsel dönüşüm kredisi kullanabilme imkânı sağlanmış bulunmaktadır.

  • Kentsel dönüşüm kredisinden faydalanabilmek için riskli yapıda ikamet eden mülk sahibi ya da kiracıların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Dilekçeyle başvuru yapmaları yeterlidir.
  • Aynı binada ikamet eden tek bir hanenin müracaatı yeterli görülmektedir. Diğer daire sahipleri duruma itiraz ederlerse itirazları ayrıca değerlendirilir.
  • Başvuru sahibinin ikamet ettiği gayrimenkulün riskli bölgede olduğu ve bunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, riskli yapıların tespiti için yetki verilen kurum ve kuruluşlarca risk analizi yapılarak, yapının riskli durumda olduğunun teknik raporlarla tescillenmesi gerekir.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Miktarı ve Faiz Oranları Nedir?

6306 sayılı kanun ile devlet destekli kentsel dönüşüm kredisinden kimlerin faydalanabileceği belirlenmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, risk altında bulunan yapıların yerinde dönüştürtülerek olası faciaların önüne geçmek için,

  • risk altında bulunan konut veya iş yerlerinde ikamet eden mülk sahibi ya da kiracı fark etmeksizin binada bulunan her bağımsız bölüm için en fazla 125.000 TL olmak üzere toplamda 625.000 TL’nı geçmemelidir.
  • Kentsel Dönüşüm Kredisi 2018 faiz Oranları konut için yıllık %4, aylık %0,33 ve en fazla 120 ay vade, iş yerleri için yıllık %3 ve aylık %0,25 en çok 84 ay vade olanakaları sunulmaktadır

Hangi Bankalar Kentsel Dönüşüm Kredisi Vermektedir?

Hangi bankalardan kullanılacak kentsel dönüşüm kredisinin faiz ödemelerine devlet tarafından destek sağlanacağı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenerek bankalarla protokol yapılmıştır. Bu bankalar;

1- Akbank

2- Albaraka Türk Katılım Bankası

3- Alternatif Bank

4- Denizbank

5- QNB Finansbank

6- Garanti Bankası

7- Halk Bankası

8- ING Bank

9- Kuveyt Türk Katılım Bankası

10- Türk Ekonomi Bankası

11- Türkiye Finans Katılım Bankası

12- Türkiye İş Bankası

13- Şekerbank

14- Türkiye Vakıflar Bankası

15- Yapı ve Kredi Bankası

16- T.C. Ziraat Bankası’dır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP