DOLAR

32,5916

0.34%
EURO

34,8561

0.34%
ALTIN(gr)

2.495,72

0,47%
BİST 100

%
Vergi İndirimi Süresi ve Uygulandığı Sektörler Artırılsın Talebi
  • Finans 365
  • Finans
  • Vergi İndirimi Süresi ve Uygulandığı Sektörler Artırılsın Talebi

Vergi İndirimi Süresi ve Uygulandığı Sektörler Artırılsın Talebi

TESK Başkanı Bendevi Palandöken bazı sektörlerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimlerinin süresinin uzatılmasını talep etti. Bendevi Palandöken açıklamasında ayrıca vergi indirimlerinin farklı sektörlerde de yapılması gerektiğini ifade etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Vergi İndirimi Süresi ve Uygulandığı Sektörler Artırılsın Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı bir açıklamada bulunarak ekonominin canlanması adına başlatılan vergi indirimi kararının devam etmesini istedi.

Beyaz eşya, vergi, konut gibi alanlarda 1 Kasım tarihinden itibaren uygulanan vergi indirimlerinin 3 ay daha uzatılmasını isteyen Bendevi Palandöken ekonominin hareketlilik kazanacağını söyledi.

VERGİ İNDİRİMİ 3 AY DAHA UZATILSIN

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi yapmış olduğu açıklamasında ayrıca beyaz eşya, vergi, konut alanlarında uygulanan vergi indirimlerinin daha farklı sektörlerde de uygulanması gerektiğini söyledi. Bu durumun vergi kazancını artıracağını ifade eden Bendevi Palandöken şu ifadeleri kullandı.

“Geçtiğimiz yıl uygulanan vergi indirimlerinde yurt içi satışlar beyaz eşyada, mobilyada ve konutta artmıştı. Bu yıl da 2 ay süren indirimler aynı şekilde satışları artırdı fakat bu sektörlerin çeşitlendirilmesi gerekiyor. Daha farklı sektörlerde de vergi indirimleri yapılmalı. Çünkü satışların artması büyüme oranının da artmasında büyük bir etken. Şu da unutulmamalıdır ki vergi indirimi vergi gelirlerini azaltmaz tam tersi artırır.”

Ekonomi Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP