DOLAR

32,4742

-0.21%
EURO

34,9574

0.31%
ALTIN(gr)

2.433,45

0,44%
BİST 100

%
Bakan Zehra Selçuk Duyuruda Bulundu! Asgari Ücretten Sonra 9 Maaşa Birden Zam Geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakan Zehra Selçuk Duyuruda Bulundu! Asgari Ücretten Sonra 9 Maaşa Birden Zam Geldi!

Bakan Zehra Selçuk Duyuruda Bulundu! Asgari Ücretten Sonra 9 Maaşa Birden Zam Geldi!

Asgari ücret maaş zamlarının açıklanmasının da ardından milyonlarca vatandaşı da ilgilendirecek olan zamlarında yayınlanacağı açıklandı. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında;” 2021 Ocak ayından 2022 Ocak ayına kadar da geçerli olacak olan asgari ücret maaşlarının da ne kadar olacağını duyurucaz” açıklamasında bulundu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Bakan Zehra Selçuk Duyuruda Bulundu! Asgari Ücretten Sonra 9 Maaşa Birden Zam Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brüt maaş ödemeleri 3 Bin 577 TL olarak da belirlenmiş olan asgari ücret de net maaşı da 2 BİN 825 TL olarak da uygulanmıştır. Rakamların ise milyonlarca çalışana karşı da açıklanmasından sonra da işsizliik maaşı, kısa çalışma ödenekleri de tam 9 ödemenin de zamlanılacağı da bilinmektedir. Gelen zam oranlarına da bakılacak olursak eğer 2021 yılında da bekar bir işçi için de AGİ ödemesi de 268 TL olarak da açıklanmıştır.

Asgari Ücret Ödemesi İle Beraber Etkilenecek Olan Diğer Ödemeler

İlk olarak tazminat miktarında artış olur. Bu da; asgari ücret ödemelerinin de yüzdelik 21,5 oranında da artmasından sonra da kıdem tazminat ödemeleri de buna karşında bir paralel şekilde de artma meydana gelecektir. Çalışan vatandaşlara ise de daha fazla da tazminat ödemesi yapılacaktır. İş görmez ödeneklerinde de artış olacaktır. Bunda da ; rapor alınmış olan süreçlerde de çalışma hayatına da devam edemeyecek olan vatandaşlar için de ödenecek olan da iş görmez ödenekleri de asgari ücret zammı ile de beraberinde birlikte artış gösterilecektir. Asgari geçim ücretlerinde de artış meydana gelecektir. İşsizlik maaşlarında da artış olacaktır. Daha sonra da doğum ve askerlik borçlanmalarında da artış meydana gelecektir. Bağkur, isteğe bağlı olarak da sigorta, gündelikçi olan prim ödemelerinde de artış olacaktır. Genel sağlık sigortasında da prim ödemeleri olacaktır. Yaşlılık, engelli maaşı ve evde bakım destek ödemelerinde ve kısa çalışma ödeneklerinde de artış meydana gelecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP