DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Muğla’nın %32 Artan Turist Sayısı

Muğla’nın %32 Artan Turist Sayısı

Muğla'ya gelen turist sayısı geçen senelere göre yüzde 32 artış gösterdi. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Muğla’nın %32 Artan Turist Sayısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla, turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve mükemmel doğasıyla yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır.

Bunun yanı sıra bin 484 kilometrelik Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’daki tesislerde, 340 bin yatak kapasitesi bulunmaktadır. Kenti, her yıl yaklaşık 3 milyonun üzerinde turist ziyaret ediyor.

MUĞLA’YA YABANCI TURİST ARTIŞI

Ayrıca Muğla Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, turizm sektör temsilcilerinden aldıkları, verimli bir turizm sezonu yaşandığına dair güzel haberlerin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Hava ve deniz hudut kapılarından gelen yabancı turist sayısı verilerinin de sektörden aldıkları olumlu düşünceleri somut hale getirdiğini vurgulayan Turizm Müdür vekili Karacaağaç, 2018 yılı turizm sezonun sektörü de iyi yönde etkilediğini vurguladı.

MUĞLA KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜR VEKİLİ FİLİZ KARACAAĞAÇ’IN KONUŞMASI

Bu konu kapsamında muğla ve turistik ilçelerinin yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edildiğine değinen Karacaağaç, konuşmasına:

“Yılın 9 ayında 2 milyon 523 bin 447 yabancı misafirimiz, 2 havaalanı ve 9 deniz hudut kapısından giriş yaptı. Bundan daha fazla sayıda yerli turistin de Muğla’da tatil yaptığı bilinmektedir. 2017 yılında Ocak- Eylül ayları arasında hudut kapılarımızdan giriş yapan yabancı turist sayısı 1 milyon 906 bin 318 olurken bu yıl aynı dönemi değerlendirdiğimizde geçen yıla göre yüzde 32’lik bir artış görmekteyiz. Ulaşım şekli yönünden değerlendirdiğimizde ise Muğla’ya gelen turistlerin çoğunlukla havayolunu tercih ettikleri görülmektedir. 2018 yılı Eylül sonu itibarıyla ilimizi ziyaret eden yabancı turistlerin yaklaşık yüzde 83’ünün havayolunu, yüzde 17’sinin ise deniz yolunu tercih ettikleri görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca ziyaretçilerin özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalyan, Akyaka ve Gökova’daki otellerde ve sahillerde yoğunluk oluşturduğunu vurgulayan Karacaağa Temmuz, Ağustos ve Eylülde otellerde ciddi yoğunluk yaşandığını belirtti.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP