DOLAR

32,5741

0.02%
EURO

34,9249

0.04%
ALTIN(gr)

2.430,11

0,02%
BİST 100

%
Gelişen Ülke Yatırımcıları 2021 için Ralli Bekliyor

Gelişen Ülke Yatırımcıları 2021 için Ralli Bekliyor

Yakın zamanda yapılan anket çalışmalarına göre, gelişen ülkeler arasında Asya en iyi performans gösteren bölgelerin başında geliyor. Asya’dan sonra ise Latin Amerika’nın gelmesi bekleniyor. İşte konuyla alakalı tüm detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Gelişen Ülke Yatırımcıları 2021 için Ralli Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişen ülkeleri takip eden yatırıcımlar borsa rallisinin 2021’de de devam edeceğinden neredeyse emin görünüyor, ancak yatırımcıların en büyün endişelerinden biri aşının nasıl dağıtılacağı. Bloomberg’in 63 yatırımcısı, stratejist ve uzmanlarla yaptıkları anketler sonucunda korona virüs aşılarının etkinliğinin gelecek yıl piyasalarını yükselteceğini düşünüyor. Aşı çalışmaları ile ilgili bir diğer olumlu haber, hükümetin mali belirsizliği ve Çin’in ekonomik büyümesi ile ilgili endişelerini geri planda bırakacak.

Çin Borsa ve Para Birimleri Arasında Favori Olarak Gösteriliyor

Ancak bu kapsamda yatırımcılar Latin Amerika tahvilleri konusunda oldukça iyimser hareket ediyor, Arjantin ise bu konuda adeta bir huzursuzluk kaynağı olarak göze çarpıyor. Anketin sonuçlarına göre korona virüsüne karşı verilen savaşın piyasaları geçtiğimiz 12 ayda alt üst etmiş olması aşikar. Yatırımcılar kural kitabını bir kenara bırakıyor ve varlık fiyatlarının yönüyle ilgili yeni göstergeler arama mecburiyetine giriyor.

İlk yarıda gerçekleşene çöküşün ardından aşı haberlerinin risk varlıklarını desteklemesi sonucunda gelişen ülke piyasaları yeniden yükselişe geçiyor, bu kapsamda yatırımcılara 5 trilyondan fazla getiri sağlıyor. Tahviller rekor seviyelerine yakın ve hisse ile para birimi ölçümleri ise son 2 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Capital Management Başkanı Christopher White konuyla alakalı “Ekonomiler yeniden açılırken, aşılar dağıtılırken ve risk iştahı geri dönerken, özellikle de dolar zayıflamaya devam ederse, 2021 gelişen ülke piyasaları için büyük bir yıl olabilir” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP