DOLAR

32,3830

0.15%
EURO

35,1089

-0.11%
ALTIN(gr)

2.322,69

0,17%
BİST 100

%
Bitcoin Tarihinde Bir İlk, 20 Bin Doları Aşabilir

Bitcoin Tarihinde Bir İlk, 20 Bin Doları Aşabilir

Popüler kripto para bitcoinAralık ayına rekorlar eşliğinde girdi, tarihi rekoru kırmasının ardından 20 bin dolara yaklaşmayı başardı. Coindesk verilerine göre son 3 gün içinde en yüksek 19.920.53 doları gördü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Bitcoin Tarihinde Bir İlk, 20 Bin Doları Aşabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kasım ayının son haftasında ciddi bir çöküş yaşamıştı, ancak ardından gelen toparlanma ile kripto para tarihinde bir ilke imza attı ve 20 bin doları gördü. İşlem hacmi en yüksek olan dijital para bitcoin geçtiğimiz pazartesi işlemlerde 19.900 doları aştı, bu rakam yakın zamanda tarihi zirve anlamına geliyor.

Yükselişi Kaçırma Korkusu Etkisini Gösteriyor Mu?

Londra’da Nexo’nun idari ortağı AntoniTrenchev yükselişin kaçırma korkusunun yavaş yavaş etkisini göstermeye başladığını dile getiriyor, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti, “Bireysel müşterilerimizin daha fazla Bitcoin almak için ellerindeki Bitcoin karşılığında borçlandığını henüz yeni görmeye başlıyoruz. Bu, ralliyi eninde sonunda 20 bin dolarlı seviyelere taşıyacak.” Dedi.

Ancak herkes onunla aynı fikirde değil gibi gözüküyor, bazı uzmanlara göre bu yıl yaşanan %175’lik rallinin balon olduğunu ve dijital varlıkların portföy çeşitlendirmesinin ve altına yönelik olarak devam eden fon girişlerinden pay aldığı iddialarıyla desteklenmeyeceğini savunuyor.

Singapur’daki kripto para borsası Lonu’nun iş geliştirme biriminin yöneticisi Vijay Ayyar yatırımcılarının Bitcoinde 25 bin doları hedeflediklerini açıkladı, fakat kendisinin bu gelişme sonrasında %30’luk bir düşüş beklediğini dile getirdi.

Bitcoin piyasası hakkındaki bir diğer gelişme ise bu yıl üçe katlayan Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi oldu, oda geçtiğimiz pazartesi günü yükselişe geçti ve bu şekilde devam etmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP