İhtiyaç Sahibi Olan Ailelere Yardım Edilecek! Hemen PTT’den Parayı Çekebilirsiniz!

İhtiyaç Sahibi Olan Ailelere Yardım Edilecek! Hemen PTT’den Parayı Çekebilirsiniz!

Ekonomik anlamda yetersiz olan ailelere devletten yeni destek paketleri geldi. Ptt aracılığı ile yardımlar alınabilecek ve bu yardımlar Sosyal Yardımlar genel müdürlüğü tarafından yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
İhtiyaç Sahibi Olan Ailelere Yardım Edilecek! Hemen PTT’den Parayı Çekebilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhtaç Ailelere Maddi Destek Yardımı

Aileye mensup tüm vatandaşlara kişi başı yardımlar yapılacak. Vatandaşların bu desteklerden faydalanabilmeleri için yapmaları gereken tek şey başvuruda bulunmak.

Devlet İhtiyaç Sahibi Ailelere Artık Elektrik Desteği de Verecek

Sosyal Yardımlar Genel müdürlüğünün elektrik desteğini almak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken bütün koşulları belitti.

Bu destekten yaralanmak isteyen vatandaşlar vâkıfa giderek kayıt olmaları dâhilin de aile içerisinde kişi başına düşen gelir miktarı asgari ücretten daha azsa, elektrik desteği alma imkânına sahiptirler. Yani destek alabilme imkânına sahip olmak için hane gelir tutarının 701 Liradan daha düşük olması şartı vardır.

Elektrik Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yardımdan faydalanmak için vatandaşların yanlarında güncel elektrik faturası tutarı olması gerekmektedir. Başvuru için güncel fatura üzerinden sorgulamalar yapılır ve başvuru onaylanır. Sorgulama sonucunun olumlu olması dahilinde ücret nakit olarak verilmez, fatura tutarlarınızdan düşer.

Elektrik Faturası Yardımına Kimler Başvuru Yapabilir?

Vatandaşlar ikametgâh adreslerinin bağlı olduğu Sosyal yardımlaşma vakıflarına giderek başvuru talebinde bulunabilirler. Başvuru yapılırken hanede yaşayan bireylerin kimlik fotokopileri ile güncel elektrik faturasının sunulması gerekmektedir. Buna ek olarak, muhtarlıklardan temin edilebilecek olan muhtaçlık belgesi de başvuru sırasında yararlı olacaktır. Kronik olarak hastalığı bulunan vatandaşlar için de 200 Türk Lirası destek yardımı sağlanır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP