DOLAR

32,4954

0.14%
EURO

34,7553

0.07%
ALTIN(gr)

2.494,93

1,34%
BİST 100

%
Şeker Fabrikaları Yeniden İhaleye Çıkıyor

Şeker Fabrikaları Yeniden İhaleye Çıkıyor

Türkiye' nin gündemini günlerdir işgal eden bir konu da şeker fabrikalarının özelleştirilmesi yani satılması. Devletin bir kurumu olan şeker fabrikaları geçtiğimiz haftalar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme alınmış ve kar etmediği gerekçesiyle satılması gerektiğini söylemiştir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Şeker Fabrikaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu açıklamaya kendi partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ nden destek gelse de muhalet partilerinin her biri bu açıklamaya itiraz etmişlerdir. Muhalefet partileri İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi kendilerine göre bu şeker fabrikalarının iktidarın çıkar ortaklarına satılıp buraları kendilerine rant kapısı haline getirmek istediği düşüncesindeydi.

Şeker fabrikalarının satıllması durumunda bu satıştan çok sayıda işçi ve aile etkilenecek kaygısı şeker fabriklaları konusunda ki tartışmaların ana gündem maddesini oluşturmuştur. Bu yüzden az önce saydığımız tüm muhalefet partileri Türkiye’ nin her yerine gitmeyi hedefliyor. Gittikleri her yerde şeker fabrikalarının satışının durdurulması gerektiği aslında bunların iktidarın söylediğinin aksine zarar değil ülke ekonomisine katkı sağladığını halka anlatmaya çalışacak. Bakalım muhalefetin bu çabası başarıya ulaşacak mı, iktidar bu iddialara ne yanıt verecek hep birlikte göreceğiz.

Çorum’u Safi Katı Yakıt, Yozgat Şeker Fabrikalarını İse Doğuş Aldı

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan şeker fabrikalarını kimin aldığı ortaya çıktı. Özelleştirme Daire Başkanlığı’ nda yapılan ihalede çok sayıda firma şeker fabrikaları için kıyasıya yarıştı. İçeride bunlar olurken dışarıda ise kargaşa vardı. Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan yardımcısı Veli Ağbaba protesto amaçlı Özel İdare Daire Başkanlığı’ nın parmaklıklarına tırmanmaya başladı ve bunu gören güvenlik güçleri kapıları açtı, ancak hiçbir Cumhuriyet Halk Partili milletvekili ihale salonuna alınmadı. İhalenin sonucunda Çorum şeker fabrikasını toplamda 528 milyon liraya Safi Katı Yakıt satın aldı. Öte yandan Yozgat şeker fabrikasını ise 275 milyon liraya Doğuş Gıda satın aldı. Doğuş Gıda daha önce Bor Şeker Fabrikası ihalesini de kazanan şirket olmuştu. Bundan sonra Çorum ve Yozgat şeker fabrikalarını hangı fabrikalar takip edecek hep birlikte göreceğiz. Muhalefetin tepkisini pek ciddiye almayan iktidar ihaleleri devam ettirecek gibi duruyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP