Vatandaşlara Müjde, 1000 TL’ye Varan Yardım Yapılacak

Vatandaşlara Müjde, 1000 TL’ye Varan Yardım Yapılacak

Vatandaş bu zor pandemi sürecinde en çok ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor, hal böyle olunca hükümet devreye girdi ve yardımları sıklaştıracağını açıkladı. Gıda, elektrik, yakacak yardımlarının dışında nakdi yardımlara da yer verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Vatandaşlara Müjde, 1000 TL’ye Varan Yardım Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kapsamında gıda, elektrik ve yakacak gibi temel ihtiyaçları karşılayacak yardımlardan yararlanabilecek. İsteyen vatandaşlar ise para yardımını talep edebilecek. Maddi destek özellikle korona virüs döneminde işsiz olan vatandaşların işine yarayacak. Ancak sadece sigorta kaydı olmayan vatandaşlara ya da farklı bir yardım almayanlara sunuluyor. Yaklaşık 1000 Tl değerinde destek verilecek, bu kapsamda vatandaşların öncelikle başvuruda bulunması gerekiyor.

Başvurular Nerede, Nasıl Yapılıyor?

Yardımlardan yararlanabilmek için öncelikle kişinin e-devlet üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor, kişi öncelikle yaşadığı il ya da ilçenin sosyal yardımlaşma vakıflarından onay alması gerekiyor. Pandemi sosyal destek programı kapsamında ihtiyaç durumlarına göre tek seferlik ya da düzenli olarak yardımlara devam edilebilecek.

E- devlet kapsamında gelen duyurulara göre korona virüs salgını ile mücadele sırasında sosyo-ekonomik zorlukları bir nebze de olsa ortadan kaldırmak adına başlatılan yardım kampanyaları Cumhurbaşkanı tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda devamlılığını sürdürecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında sosyal destek programı pandemi başlatılmış ve ilk 2 faz ödemeler tamamlanmıştı, 3. Faz ödemeleri içinde e devlet kapısında yer alan pandemi sosyal destek ön başvuru formu aracılığı ile beraber başvuru adımları başlatıldı. Vatandaş eğer ki 1000 Tl sosyal yardım destek paketlerine başvuruda bulunmak istiyorsa, https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusulinkine tıklayarak başvuru adımlarını tamamlayabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP