DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Son Dakika: Avrupa Birliği, Google’a 5 Milyar Dolar ”Android” Cezası Kesti
  • Finans 365
  • Finans
  • Son Dakika: Avrupa Birliği, Google’a 5 Milyar Dolar ”Android” Cezası Kesti

Son Dakika: Avrupa Birliği, Google’a 5 Milyar Dolar ”Android” Cezası Kesti

Avrupa Birliğince bugün Türkiye saati ile akşam saatlerinde Google'a 5 milyar dolarlık ceza kesildiği haberleri doğrulandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Son Dakika: Avrupa Birliği, Google’a 5 Milyar Dolar ”Android” Cezası Kesti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği son dakika onayladığı ceza ile Google’ın Android işletim sistemi tekelleştirmeye çalışması dolayısı ile 5 milyar dolarlık ceza ödemesine karar verdi.

Birlikten yapılan açıklama henüz daha ajanslara ulaşmazken ABD’nin en ünlü gazetelerinde haber bir anda yayınlanmaya ve Google cephesinden gelecek olan açıklamanın ne yönde olacağı merak edilmeye başlandı.

Google bir süredir Android işletim sistemini tüm dünyada daha fazla kullanılmasını etkin hale getirmek ve daha fazla kullanıcının kendi işletim sistemini kullanması için reklamlar düzenliyor, yeni güncellemeleri daha fazla ön plana çıkarıyordu.

Belirli Sürede Ödeyecek

Avrupa Birliği cezanın Google’a belirli bir tarihe kadar ödemesi için bilgi verirken Google’ın cezaya itiraz edip etmeyecek olduğu henüz öğrenilemedi. 5 milyar dolar olarak ödenmesi gereken cezanın ”tekelleşme” dolayısı ile olmasına rağmen ABD’nin vergi yasaları sonrasında bu cezanın verilmesi tepki çekti.

Bazı kimseler bu cezanın Google’a ABD’ye tepki olarak verildiğini, Google’ın bu cezayı ödememe durumunda sonucunun ne olacağının merak konusu olduğu ortaya atıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP