DOLAR

32,3221

0.2%
EURO

35,0608

-0.22%
ALTIN(gr)

2.308,45

1,37%
BİST 100

%
Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalkıyor! İnternet Fiyatları Cep Yakacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalkıyor! İnternet Fiyatları Cep Yakacak

Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalkıyor! İnternet Fiyatları Cep Yakacak

Ocak ayının girmesiyle beraber adil kullanım kotası kaldırılıyor. AKK'nın 1 Ocak 2019 tarihiyle kalkmasıyla beraber internet fiyatları da değişecek. İnternet fiyatlarında yaşanacak olan değişimleri haberimizde kıyaslıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalkıyor! İnternet Fiyatları Cep Yakacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren alınan karar doğrultusunda Adil Kullanım Kotası (AKK) tamamen kaldırılacak.

Bu karar neticesinde ise internet fiyatlarında önemli değişiklikler meydana gelecek. Konuya ilişkin olarak Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Cahit Turhan tarafından yapılan değerlendirmeyi ve internet fiyatlarında yaşanan değişimi sizlere aktarıyoruz.

AKK FİYATLARI KALDIRILIYOR

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Cahit Turhan, Ocak ayının girmesiyle kaldırılacak olan adil kullanım kotası ile ilgili değerlendirmelerinde vatandaşların ne yapması gerektiğini açıklamıştı. Vatandaşların bu süreçte ek hiçbir işlem yapmaları gerekmediğini ifade eden Bakan Turhan şu ifadeleri kullanmıştı.

“Bu hizmeti veren işletmeci operatörler 1 Ocak 2019 itibarıyla uygulamayı kaldıracak. Kapasitenin üzerinde kullanımda yavaşlama oluyordu. Herkesin interneti eşit kullanması amacıyla getirilen AKN, internet altyapısının gittikçe gelişmesi ve kapasitesinin artması dolayısıyla artık kaldırılacak ve internet kullanımına sınırlama getirilmeyecek. AKN’nin kaldırılması dolayısıyla aboneler herhangi bir dilekçe vermeyecek. Bu uygulama nedeniyle de ilave ücret alınmayacak”

Sözleşmeler Devam Edecek

Hali hazırda internet sözleşmeleri olan vatandaşların faturalarında bir değişme olup olmayacağı noktasında da bilgilendirmeler yapan Bakan Turhan, “Tüketici sözleşmeleri kişinin aleyhine değiştirilemez. Tabi sözleşmelerde aksine bir hüküm yoksa. Örneğin sözleşmede ‘Birinci yıl 50 liradan ikinci yıl 60 liradan tarife uygulanacak’ gibi bir ibare yer alıyorsa bu durum farklı…Ancak sözleşmelerde sonradan bir şey ilave edilemez. Kullanım kotası, hız vs. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bu konuda vatandaşı aydınlatması lazım. ” açıklamasında bulunmuştu.

Faturalar Nasıl Değişecek?

Firmalar Adil Kullanım Kotasının kaldırılmasıyla internet fiyatlarında zam yaptılar. Bunun ilk örneğini ise Türk Telekom yaptı. Adil Kullanım Kotası olmadan ortaya çıkan fiyat paketini tanıtan Türk Telekomda tarife paketlerinin kıyaslanması şu şekilde oldu.

Bu tarifeye göre en düşük hız olan 4 Mbps hız ile 12 ay boyunca ulaşmanın bedeli ayda 59.90 TL. Yine Türk Telekom’un tarifesi üzerinden gidecek olursak, XXL olarak tanımlanan 50 mbps hızlı ve 200 GB kotalı internetin 24 aylık tarifeli fiyatı ayda 95.90 TL idi. Şimdi ise aynı paket kotasız olarak 12 aylık ayda 250 TL’ye ücretlendiriliyor.

Ekonomi gelişmelerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP