DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bu Destek Daha Önce Hiç Verilmedi Herkes Bu Anı Bekliyor

Bu Destek Daha Önce Hiç Verilmedi Herkes Bu Anı Bekliyor

Devlet destekleri kendi yavaş yavaş güncellerken daha önce hiç verilmeyen desteklerin varlığı gün yüzüne çıkıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Bu Destek Daha Önce Hiç Verilmedi Herkes Bu Anı Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre engelli vatandaş için devlet desteği verecek olan yetkililer iki farklı ödemeyi tek başlık altında toplayarak vatandaşı büyük bir külfetten kurtarmış oldu. Buna göre engelli vatandaşlara verilecek olan aylıklara ek olarak eğitim alamsı gereken ancak eğitimi özel eğitim şeklinde tamamlayacak olan vatandaşlara da özel eğitim desteği verilmiş olacak. Daha önceden zamlanan engelli aylıklarına ek olarak verilecek özel eğitim aylığı da aynı tutarda verilmiş olacak. Geçtiğimiz dönemlerde 711 TL olarak verilen engelli aylıkları yeni dönemde 862 TL olarak verilecek ve aynı şekilde özel eğitim almak isteyen vatandaşın da alacağı tutar 862 TL olacak. Hem okula giden hem aylık alan vatandaş toplamda 1724 TL ödeme almış olacak. Ödemelerin başvuruları doğrudan E Devlet üzerinden yapılacak ancak internet hizmetini tam alamayan vatandaşın başvuruları kaymakamlık tarafında da alınmış olacak.

Yetkili Kurumlara Mesai Yok

Devlet destekleri için verilen başvuruların mesai saatleri dışında da incelenmesine karar verildiğinden dolayı başvurulardan sonra 5 gün içinde kişilere olumlu ya da olumsuz cevap gönderilmesi öngörülüyor. Olumlu yanıt alan vatandaşın Ziraat Bankası ya da PTT aracılığıyla ödeme alacağı bilgisi de kulisler de konuşuluyor. Bu bağlamda kişilerin nerde hesabı varsa o kurumlardan ödeme alması tavsiye edilirken hiçbir yerde hesabı olmayan vatandaşın evlerine yakın kuruma müracaat etmeleri gerekiyor. Her iki durumda mümkün değilse ekstra bir başvuru ile kapıda ödeme alma durumu söz konusu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP