DOLAR

32,5817

0.08%
EURO

35,0244

0.43%
ALTIN(gr)

2.422,58

-0,01%
BİST 100

%
ATM’de Sıra Beklemeye Gerek Yok 2000 TL Kapınıza Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • ATM’de Sıra Beklemeye Gerek Yok 2000 TL Kapınıza Geliyor

ATM’de Sıra Beklemeye Gerek Yok 2000 TL Kapınıza Geliyor

Emekli, yaşlı ve engelleri vatandaşların bankaya ya da ATM’lere gitmesi imkansız hale gelebiliyor. Devlet yapacağı ödemeleri kapıya kadar getirme imkanı oluşturacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
ATM’de Sıra Beklemeye Gerek Yok 2000 TL Kapınıza Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dezavantajlı kesim için yapılan ödemelerin sıklığı artırılırken aynı zamanda ödemelerin teslimi konusunda değişikliğe de gitti. Destek ödemeleri başvuruları online sisteme taşınırken yeni düzenleme ile ödemelerin bir kısmı kapıda elden teslim olacak. Başvuru esnasında bunun belirtilmesi gerekiyor. Yaşlılara, emeklilere ve engelli vatandaşlara sağlanacak olan bu kolaylık ile kimse mağdur edilmeyecek. Kapıda yapılması planlanan ödeme kalemleri de belirlendi. Buna göre maaş, ikramiye, promosyon ve 1000 TL devlet desteği kapıda ödeme sistemine dahil edildi. Pandeminin en çok yaşlıları ve engelli vatandaşları etkilediği biliniyor. Kimsenin hayatını riske atmadan ve maddi olarak sıkıntı çekmesine izin vermeden ödemeler gerçekleştirilecek.

Ödemeler Sırayla Gerçekleşecek

Eve ödeme talep edilmesi için dilekçe yazılması gerekiyor. Dilekçeler internet üzerinden yazılıp yine internet üzerinden ilgililere gönderilecek. 65 yaş üzeri yaşlı ve emeklilerin faydalanacağı uygulamada işlem takipleri E Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Vatandaş yapılacak ödemelerle beraber 2 bin TL’ye kadar ödeme alacak. Maaşlarını kamu bankalarına taşıyan vatandaşlara maaşları oranınca promosyon ödemesi yapılması bekleniyor. Aynı şekilde ikramiyeler de aynı oran sistemi kullanılacak. Ödemeler ise PTT aracılığıyla kapıdan teslim alabilirsiniz. Bunu da yine E Devlet üzerinde belirtilmiş PTT Konutta Teslim seçeneğini tıklayarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. İkramiye ödemeleri başta olmak üzere diğer tüm ödemeler SSK-BağKur- Emekli Sandığı sınıflandırılarak yapılacak. Başvurudan sonra 5 gün içinde 1000 TL’lik destek ödemesi adrese teslim edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP