En Çok Kadınlara Destek Verilecek Limit 150 Bin TL Olarak Açıklandı

En Çok Kadınlara Destek Verilecek Limit 150 Bin TL Olarak Açıklandı

Devlet yeni bir hibe desteği için düğmeye bastı. Buna göre verilecek hibe destekten en çok kadınlar yararlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
En Çok Kadınlara Destek Verilecek Limit 150 Bin TL Olarak Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre yetkililer yeni ev ve iş yeri alacak olan vatandaşlar için hibe desteği vermeyi planlıyor. İlk kez ev alacak veya evi olmayan vatandaşların yararlanacağı hibe desteği ayrıca yeni iş kuracak vatandaşların iş yeri alma çabasına da omuz vermiş olacak. Bu sayede ülke ekonomisi için gerekli olan serbest meslek sektörünün hareketlenmesi de bekleniyor. Pandemi sonucu birçok esnaf kepenk kapatırken birçok esnaf da kepenk kapatma arifesinde. Kepenklerini kapatan esnaflar için ikinci bir şans niteliğinde olacak olan bu hibe desteğine ek olarak ilerleyen günlerde esnaflar için yeni destek ödemelerinin verilmesi bekleniyor. Bu sayede esnafların yüzü gülerken devlet ekonomisi de canlanmış olacak.

Vatandaşa Fazla Şart Koşulmadan Destek Sağlanacak

KOOP-DES aracılığıyla verilecek olan destek kadınları ve erkekleri ayrı değerlendirecek. Hibe desteği için ayrılan ödeneklerden en fazla kadınların yararlanacağı bildirildi. Bu sayede kendi işini kuracak olan kadınlar gönül rahatlığıyla işlerini kurabilecek. İş yeri açmak ciddi anlamda sermaye istediğinden kadınların tamamı iş kurarken şanslı olmuyor. Devlet kadınlara bu şansı elleriyle sunmuş olacak. Hibe desteğinde yararlanmak için herkesin beli şartları sağlanması gerekiyor. Buna göre kadın olsun erkek olsun her iki taraf da 18 yaşından büyük veya emekli olunmaması gerekiyor. Devletten başka şekillerde maaş ve ödeme alınması da olumlu karşılanmıyor. Bu şartları sağlayan vatandaşların duyurusu yapılacak birimlere başvuru yapması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP