DOLAR

32,5861

0.03%
EURO

34,9679

0.22%
ALTIN(gr)

2.425,40

0,10%
BİST 100

%
Koronavirüs Bitecek mi? Bilim Dünyası Tarih Vermeye Çalışıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Koronavirüs Bitecek mi? Bilim Dünyası Tarih Vermeye Çalışıyor!

Koronavirüs Bitecek mi? Bilim Dünyası Tarih Vermeye Çalışıyor!

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını hayatları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çin'den başlayarak tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsü ile ilgili aşı ve ilaç çalışmaları hızla sürdürülüyor. Tüm merak ettikleriniz yazımızın içinde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Koronavirüs Bitecek mi? Bilim Dünyası Tarih Vermeye Çalışıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aşı Çalışmaları Ne kadar Başarılı ?

Hem ekonomik hem de sosyal anlamda hayatlarımızı etkileyen salgın hız kesmiyor. Ülkelerin kendi sınırları içinde aldığı tedbirler salgının yayılmasını engelleyemedi. Yüksek bulaşıcılığı ve öldürücü etkisiyle hayatı bilinmez bir yöne kaydıran virüs, bilimsel çalışmalar ile etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.

Rusya’dan gelen aşı çalışmalarına yönelik haberler kamu üzerinde olumlu etki yaratsa bile, hızla artan hasta sayısı önümüzdeki günlerde yaşanacaklar hakkında belirsizlik yaratıyor. Salgının dalgalar halinde ilerlediğini belirten bilim dünyası, ilk dalganın tüm dünya üzerinde çok güçlü olduğunu ancak ikinci ve üçüncü dalganın gücünün daha zayıfladığını bildiriyor.

2021 yılı yaz aylarında tamamen normale dönüleceğini belirten uzmanlar tüm ilaç çalışmalarının deney aşamasında olduğunu da belirtiyor. Yeni tip koronavirüs Covid-19 normal gribal enfeksiyon gibi görülse de bulaşıcı çok , hızlı yayılması ve herhangi bir aşısının da olmaması salgının bitiş tarihini ertelemeye yetiyor.

Salgının gerçek anlamda sona erebilmesi için toplumsal bağışıklığın kazanılması gerektiği ve bunun için nüfusun %60’ının enfekte olması gerektiği , nüfusun %95 oranında enfenkte olması halinde ise virüs değişim göstereceği ifadesi kullanılıyor.

Tüm yetkililer vatandaşın hastalıktan korunması için gerekli olan tedbirleri alması yönünde uyarılarına devam ediyor. Sosyal hayatın devamı kapsamında resmi tedbirlerin azaltılmasına rağmen, vatandaşların kendi tedbirlerini alması yönünde açıklamalar devam ediyor. Sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen şartlarının sağlanması ile korunabileceğimizi unutmamalıyız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP