DOLAR

32,5980

0.36%
EURO

34,7062

-0.16%
ALTIN(gr)

2.519,89

1,45%
BİST 100

%
Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Müjdesi Geldi

Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Müjdesi Geldi

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına indirim yapılabilir. Petrol fiyatlarına bağlı olarak yaşanan döviz kurunda sert düşüşler yaşanmıştı. Bu durum elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim beklentisi oluşturmuştu. Konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Müjdesi Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşme nedeniyle petrolün varil fiyatı 60 doların altına gerilemişti. Bu durum uluslararası piyasalarda ve Türkiye’de dolar kurunun düşmesine neden olmuştu.

Dolar kurunda yaşanan değer kaybı sonrası ise elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu bu beklentiye ve indirimlere ilişkin müjdeli haberi verdi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FİYATLARINA İNDİRİM

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu daha önceden yapmış olduğu bir açıklamasında yüzde 10 indirim beklentilerinin olduğunu ifade etmişti. Kumbaroğlu son açıklamasında ise indirimin ne zaman yapılacağı sorusuna yanıt verdi. Yeni Şafak’ta yer alan habere göre fiyatlarda yaşanan azalmaya dikkat çekti ve indirimin Ocak ayında yapılabileceğinin mesajını verdi.

“Son 3 aylık periyot incelendiğinde fiyatlar Ekim’de Eylül ayına göre yüzde 3 düşmüş. Kasım ayına geldiğimizde ise bu kez Ekim ayına göre düşüş yüzde 8. Spot piyasada son 3 ayda yüzde 11’lik düşüş yaşanmış. Şimdi sıra aynı düşüşün vatandaşın cebine de doğrudan yansıması. Tabi spottaki indirim vatandaşın cebine doğrudan ne zaman yansır sorusuna şimdiden kesin bir tarih vermek zor. Ancak 1 Ocak dönemine kadar indirim olma ihtimali çok yüksek”.

Doğalgaz Fiyatları

Gürkan Kumbaroğlu konuşmasında ayrıca doğalgaz fiyatlarında yaşanabilecek indirime değindi. Yine Ocak ayını işaret eden Kumbaroğlu bu konuda bakanlığı yapacağı çalışma sonrasında faturaları rahatlatacak bir indirim olacağını açıkladı.

”Doğalgazda da Eylül-Kasım aralığında yüzde 6’lık bir düşüş olduğunu görüyoruz. Tabi burada yine aynı soru gündeme geliyor. Bu indirim vatandaşın doğalgaz faturasına ne zaman yansıyacak? Tarih konusunda net bir şey söylemek mümkün değil ama ben en uzak tarihin 1 Ocak 2019 olduğu inancındayım. Enerji Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlar mutlaka bir çalışma yapacak ve mümkün olan en kısa sürede vatandaşların fatura tutarının düşmesini sağlayacak indirim konusunda adım atacaktır.”

Son Dakika ekonomi haberleri için bizleri anlık takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP